Detingut per colpejar violentament a un policia i apuntar-li amb una pistola carregada a Elx

Detingut per colpejar violentament a un policia i apuntar-li amb una pistola carregada a Elx
POLICÍA NACIONAL
Publicado: jueves, 1 diciembre 2022 18:41

   ALACANT, 1 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La Policia Nacional han detingut a la localitat alacantina d'Elx a un home que va fugir quan anava a ser identificat per una patrulla i, per a evitar ser arrestat, va colpejar violentament a l'agent que el va detindre i li va apuntar amb una pistola, carregada i llista per a ser disparada.

   L'home ha sigut arrestat com a presumpte autor dels delictes de temptativa d'homicidi, tinença il·lícita d'armes, atemptat a agent de l'autoritat i tràfic de drogues, segons ha informat la Prefectura Superior en un comunicat.

   Els fets van ocórrer de matinada, quan una patrulla de la Policia Nacional es trobava realitzant tasques de prevenció a Elx. Els agents van observar en les proximitats d'un pub d'oci -en els voltants de l'estadi de futbol- a un home i una dona que es trobaven en actitud vigilant. Els agents es van aproximar per a realitzar les comprovacions oportunes, doncs sospitaven que podrien estar cometent alguna activitat il·lícita.

   L'home, en adonar-se de la presència policial, va intentar abandonar el lloc a la carrera i es va introduir ràpidament en el club. Un dels agents li va perseguir fins a l'interior del local i va veure com l'home s'obria pas a espentes durant la seua fugida, tirant a terra a les persones que es trobava al seu pas. Finalment, es va introduir a l'interior dels lavabos, però un dels agents va evitar que tancara la porta.

   En veure que l'agent li havia aconseguit, l'agressivitat de l'home va ser augmentant i va començar a propinar tot tipus de colps al policia. L'agent va tractar d'immobilitzar a l'agressor sense aconseguir-ho immediatament a causa de l'espai reduït del lavabo i la violenta actitud del sospitós, segons les mateixes fonts.

   En eixe instant, l'home va traure de la seua cintura una pistola i, empunyant-la, va encanonar al policia, qui va esquivar l'angle d'un possible tret i va aconseguir finalment reduir i detindre l'agressor, just en el moment en el qual el seu company va arribar al lloc per a auxiliar-li.

   Els policies, després d'assegurar la situació, van comprovar que l'arma amb el qual el detingut va apuntar a l'agent era de foc real i es trobava carregada i preparada per al seu ús. Posteriorment, els agents van trobar entre les pertinences del detingut diversos embolcalls que contenien substancies estupefaents, aparentment preparats per a la seua venda, així com 2.000 euros en bitllets fraccionats.

PISTOLES I SILENCIADORS

   Els agents de la Policia Judicial de la Comissaria van iniciar una investigació i van esbrinar que l'arrestat s'allotjava en un hotel de la localitat alacantina i van obtindre una autorització judicial per a practicar una entrada i registre a la seua habitació on van trobar un altre revòlver, dos silenciadors per a les dos armes intervingudes i munició que fins i tot ocultava a l'interior d'un mitjó.

   A més de les armes, van intervenir una roca de cocaïna de 45 grams, diversos telèfons mòbils, un táper de plàstic que contenia una bàscula de precisió i diferents útils per a la fracció i posterior venda de la substància estupefaent en dosis individuals.

   Quant a la dona que acompanyava al detingut quan va ser detectat pels agents, després de les perquisicions realitzades, es va determinar que no guardava relació alguna amb els delictes imputats a l'home, per la qual cosa no se li va arribar a imputar cap càrrec.

   L'arrestat, de 47 anys d'edat, va ser posat a la disposició del Jutjat en Funcions de Guàrdia de la localitat d'Elx, decretant-se el seu ingrés a la presó.