Publicado 27/10/2021 17:14CET

'Doña Rosita' visita l'Arniches d'Alacant aquest cap de setmana

'Doña Rosita' Visita L'Arniches D'Alacant aquest cap de setmana
IVC

   ALACANT, 27 oct. (EUROPA PRESS) -

   L'Institut Valencià de Cultura (IVC) despedeix octubre a Alacant amb una versió lorquiana i una peça de dansa per a preescolars al Teatre Arniches. Les actuacions seran 'Doña Rosita, anotada', una versió lliure del text de Lorca el divendres 29; i d'altra banda, les dones creadores de Big Bouncers presenten: 'Jungla', un espectacle de dansa per a gaudir en família el diumenge 31 a les 12 i a les 17 hores.

   La delegada de l'IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha assenyalat que la Generalitat aposta per "programacions diverses com a senyal d'identitat. "Sabem que és un cap de setmana molt enfocat als xiquets per la festa d'Halloween i ens pareix que el teatre i la cultura són sempre un gran complement a qualsevol celebració", ha afegit.

   Respecte a la primera, aquesta contemporània visió proposa una espècie de cara B de les tragèdies lorquianes, on no hi ha morts, venjances ni crims; en aquest text, pareix que no passa gens, però el que passa és el temps, que va arrasant al seu pas els ideals de joventut, segons ha explicat la Generalitat en un comunicat. És una comèdia tràgica, o una tragèdia còmica sobre el pas del temps, les decisions preses i com passat i present s'influeixen mútuament.

   Així mateix, l'Arniches ofereix 'Jungla' un espectacle de dansa contemporània especialment pensat per als més menuts de la casa. És un espectacle recomanat per a xiquets i xiquetes d'entre 2 i 5 anys amb un aforament reduït que garanteix una experiència propera i intensa per als xiquets espectadors.

   'Jungla' proposa un viatge per un ecosistema on poden aparéixer tot tipus d'éssers, formes, colors i sons. Un espai on conviuen diferents cossos amb comportaments sorprenents.

   El col·lectiu Big Bouncers, format per Anna Rubirola, Cecilia Colacrai i Mireia de Querol, totes elles creadores independents residents a Barcelona, ha rebut el Premi Sebastià Gasch 'Aplaudiment a la creació emergent' FAD 2015, per la peça 'Big Bounce'.

colaboracio