Publicado 23/10/2020 12:48CET

Els EUA sancionen cinc entitats iranianes per suposadament intervenir en les eleccions

Col·legi electoral a Pennsilvània, EUA.
AIMEE DILGER / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

MADRID, 23 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Departament del Tresor dels Estats Units ha anunciat aquest dijous que l'Oficina de Control d'Actius Estrangers (OFAC) ha decidit sancionar cinc entitats iranianes, després que Washington haja acusat l'Iran i Rússia d'un suposat intent d'immiscir-se en les eleccions del 3 de novembre.

"El règim iranià ha volgut interferir en el procés electoral dels Estats Units mirant d'escampar la discòrdia entre els votants difonent desinformació en línia i executant operacions d'influència maligna per enganyar els electors nord-americans", diu el comunicat del Departament del Tresor.

Les autoritats nord-americanes han explicat que el Cos de la Guàrdia Revolucionària Islàmica, la IRGC-Quds Force, l'Institut Bayan Rasaneh Gostar, la Unió Islàmica de Ràdio i Televisió de l'Iran, i la Unió Internacional de Mitjans Virtuals, haurien participat, patrocinat, o sigut còmplice de la interferència estrangera en les eleccions.

"El règim iranià utilitza narratives falses i altres continguts enganyosos per influir en les eleccions nord-americanes", ha dit el secretari del Tresor, Steven T. Mnuchin.

El comunicat que ha emès el departament ha acusat el Govern de Teheran de promoure campanyes de desinformació per "escampar la discòrdia entre els electors a través de plataformes, xarxes socials i aplicacions de missatgeria".

En el cas de Bayan Gostar, diu el text, es tracta d'una empresa "façana" que "ha provat d'influir en els comicis explotant els problemes socials del país, també la pandèmia del coronavirus, i denigrant els polítics nord-americans".

En aquest sentit, "totes les propietats i interessos" d'aquestes entitats "s'han bloquejat" i els ciutadans nord-americans "tenen prohibit de fer-hi transaccions", de la mateixa manera les institucions financeres estrangeres que "sabent-ho" col·laboren amb aquestes entitats "corren el risc d'exposar-se a sancions".

Un dia abans, el director d'Intel·ligència Nacional (DNI, en anglès) dels Estats Units, John Ratcliffe, va assegurar que s'havien detectat diversos intents de l'Iran i Rússia d'influir en l'opinió pública de cara a les eleccions presidencials, que haurien obtingut informació sobre el registre de votants.

SANCIONS CONTRA DOS FUNCIONARIS DE HEZBOLLAH

L'OFAC també ha anunciat aquest dijous sancions contra dos membres del Consell Central de Hezbollah, com a part de la seua lluita antiterrorista. Són els casos de Nabil Qaouk i Hassan Al-Baghdadi.

"Els principals líders de Hezbollah són responsables de crear i implementar l'agenda violenta i desestabilitzadora de l'organització terrorista contra els interessos dels Estats Units i dels nostres socis arreu del món", ha dit Mnuchin.

"Hem de continuar responsabilitzant Hezbollah de les seues accions horribles a mesura que ens acostem al 37è aniversari del bombardeig a la caserna de la Marina dels Estats Units a Beirut, el Líban".

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Las naves Voyager detectan nueva física única del medio interestelar

 2. 2

  Abascal comunica al Congreso un préstamo de 736.000 euros para comprar su nueva casa

 3. 3

  La juez deja en libertad al bailarín Rafael Amargo y los otros tres detenidos

 4. 4

  El Congreso aprueba por amplia mayoría los presupuestos del Gobierno de Sánchez e Iglesias

 5. 5

  Profesores catalanes avisan por carta al PSOE: "No es que el castellano vaya a desaparecer, es que es ya residual"