Publicado 25/09/2020 10:33CET

Els manifestants de Louisville (EUA) tornen a eixir al carrer per la mort de Breonna Taylor

Protestes a Louisville, Kentucky (Estats Units), per la mort de Breonna Taylor.
Imagespace/ZUMA Wire/dpa

MADRID, 25 Sep. (EUROPA PRESS) -

Els manifestants han tornat a eixir als carrers de Louisville, localitat de l'estat de Kentucky, per protestar contra la mort de Breonna Taylor, després que els agents implicats en el tiroteig no hagen sigut imputats.

Fins ara, les protestes s'han desenvolupat de manera pacífica, tot i que puntualment uns quants manifestants han abandonat la marxa i s'han encarat contra un grup de persones amb roba militar i rifles, ha traslladat la cadena CNN.

A més, la Policia de Louisville, ha informat a Twitter que una multitud "ha trencat finestres" en un carrer abans que entrara en vigor el toc de queda a les 21.00 hores (hora local).

En aquest sentit, l'alcalde de la ciutat, Greg Fischer, ha anunciat una extensió del toc de queda, ara com ara vigent durant tres dies fins al cap de setmana, en previsió que se celebren més marxes i mobilitzacions.

Els manifestants van començar a sortir dimecres als carrers de Louisville, Washington, Nova York, Atlanta, Denver, Columbus i Filadèlfia, i durant les protestes s'han viscut moments de tensió i enfrontaments amb la policia.

El cap interí de la Policia de Louisville, Robert Schroeder, ha comunicat que un agent, Aubrey Gregory, ha rebut un tir al maluc --ja té l'alta hospitalària-- i el seu company, Robinson Desroches, a l'abdomen però es troba estable.

Un gran jurat va imputar l'exagent Brett Hankison per imprudència temerària en primer grau en relació amb la mort de Breonna Taylor, mentre que dos policies més --John Mattingly i Milers Cosgrove-- no van ser acusats.

Hankison va ser acomiadat després que la policia afirmara que havia violat els protocols de procediment i que les seues accions en la mort de Breonna Taylor "van mostrar una indiferència extrema pel valor de la vida humana".

Taylor, de 25 anys, va morir tirotejada al març quan tres policies vestits de civil van entrar al seu domicili per error en confondre la seua parella amb una altra persona.

Després de la mort de George Floyd el 25 de maig en mans d'un agent de la Policia de Minneapolis, la tensió racial als Estats Units ha tornat a prendre protagonisme, especialment aquestes darreres setmanes.

Contador
colaboracio