Actualizado 17/01/2022 12:20

Els morts en residències baixen un 97% en la primera setmana de gener en relació amb 2021

Archivo - Arxiu - L'equip sanitari de la residència porta les dosis de la vacuna durant el primer dia de vacunació contra la Covid-19 a Espanya, en una residència de majors
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

   VALÈNCIA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

   Els morts en residències de la Comunitat Valenciana durant la primera setmana de gener s'han reduït un 97% en comparació al mateix període de 2021, malgrat que la incidència general de la pandèmia és quasi cinc vegades major que fa un any, segons el balanç de la patronal AERTE.

   "Des que es va completar el procés de vacunació, els casos greus i les defuncions s'han reduït de manera importantíssima. La vacunació ha demostrat l'eficàcia en la protecció de les persones més vulnerables i els resultats en les residències són la prova més palpable d'açò, però si la incidència segueix creixent de manera tan important, els casos en residència ho faran també, encara que aquesta variant provoque menor nombre d'hospitalitzacions i defuncions", indica en un comunicat José Mª Toro com a president d'AERTE.

   En concret, en la primera setmana de gener s'han produït quatre defuncions en els centres residencials de persones majors de la Comunitat, d'acord a les últimes dades publicades per l'IMSERSO, enfront dels 132 que es van produir en la mateixa setmana de l'any 2021, la qual cosa suposa un 97% menys.

   Però tot açò es produeix en un context molt diferent, ja que la incidència acumulada a 14 dies l'11 de gener de 2021 estava en 516,87 casos per cada 100.000 habitants mentre un any després es troba en 2.452,26 casos; és a dir, quasi cinc vegades superior.

   Quant als casos diagnosticats, en el mateix període s'han registrat un total de 181 en persones residents enfront dels 786 de l'any passat (-77%) i de 156 treballadors enfront dels 302 anteriors (-48,3%) el que per a la patronal suposa una situació molt millor que fa dotze mesos malgrat l'augment disparat dels contagis en el conjunt de la societat valenciana.