Publicado 27/06/2022 18:21

Els socis de Sánchez exigeixen que comparega en el Congrés pels immigrants morts a la tanca de Melilla

Archivo - El president Pedro Sánchez, conversa amb el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en el Congrés
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

   MADRID/VALÈNCIA, 27 juny (EUROPA PRESS) -

   Esquerra Republicana, Bildu, Més País-Equo, Compromís i el PDeCAT, aliats parlamentaris del Govern de coalició, han reclamat la compareixença en el Ple del Congrés del president Pedro Sánchez i del ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, pels immigrants morts en la zona marroquina de la frontera amb Melilla.

   La petició, que també porta la firma de Junts, La CUP i el BNG, assenyala al Govern com a "responsable" de l'ocorregut en Nador perquè consideren que és "conseqüència de les polítiques migratòries de la Unió Europea i del nou acord entre els Govern d'Espanya i el Marroc, el mateix que va fer variar la posició espanyola sobre el Sàhara Occidental.

   Aquests huit partits, adscrits a quatre grups parlamentaris diferents, rebutgen les primeres declaracions del president Pedro Sánchez després de conéixer-se la catàstrofe humanitària, quan va parlar que el Marroc l'havia deixat "ben resolt".

   També el PP ha demanat explicacions a Sánchez, amb el que podria configurar-se una majoria en la Junta de Portaveus del Congrés per a forçar al president a tornar a comparéixer en el Congrés per qüestions relacionades amb el Marroc. Ara com ara ha hagut d'acudir dos vegades al ple sobre el tema, una pel canvi de posició sobre el Sàhara i una altra sobre les conseqüències en les relacions amb Algèria.

colaboracio