Publicado 10/05/2021 10:42CET

Els treballadors de BBVA es concentren aquest dilluns a València i altres 14 ciutats per a protestar per l'ERO

Edifici de la seu de BBVA a Madrid, conegut com 'La Vela', a 22 d'abril de 2021, a Madrid (Espanya).
Isabel Infantes - Europa Press

   MADRID, 10 maig (EUROPA PRESS) -

   Els sindicats han convocat als treballadors de BBVA per a protestar per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que escometrà l'entitat i que suposarà l'acomiadament de 3.448 empleats.

   Aquesta setmana va començar el procés formal de negociacions, per la qual cosa banc i sindicats tenen un mes per a arribar a un acord. De moment, la proposta inicial presentada per BBVA resulta "absurdament insuficient" per als representants laborals.

   BBVA inicia la negociació amb una proposta que contempla una renda temporal del 65% del salari per als empleats d'entre 58 i 62 anys (fins als 63 anys) i del 60% per als de 56 i 57 anys (fins als 61 anys) que tinguen una antiguitat mínima de 15 anys.

   Als majors de 63 anys que abandonen l'entitat, BBVA ofereix una indemnització de 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mesos, mentre que per a la resta de la plantilla la indemnització és de 27 dies per any treballat, fins a un màxim de 18 mensualitats.

   "Tant el nombre esgarrifós d'afectacions com les vergonyoses condicions d'eixida oferides pel banc fan presagiar una negociació molt dura i complicada. És per açò que la representació sindical formada per CC.OO. i la majoria de la representació laboral dels treballadors, de forma unitària, hem convocat la primera de les múltiples mobilitzacions de la plantilla que se'n van a produir al llarg d'aquest mes de maig", indica Comissions Obreres en un comunicat.

   Els sindicats han exigit que la principal via d'eixida siguen les prejubilacions, amb millors condicions i un major i més ampli tram d'edats, amb total voluntarietat i sense mesures traumàtiques per a cap col·lectiu.

   Tampoc descarten dur a terme "un altre tipus d'accions més contundents" en cas que l'empresa "seguisca mantenint aquesta actitud irrespectuosa amb la plantilla, tan allunyada d'una voluntat negociadora".

   De moment, han convocat concentracions a les 18.00 hores d'aquest dilluns enfront de les 15 principals seus del banc a Madrid, Las Palmas de Gran Canària, Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, València, Palma de Mallorca, Bilbao, Oviedo, La Corunya, Lugo, Orense, Vigo i Sevilla.

colaboracio