Publicado 25/05/2022 19:05

Els treballadors de Les Arts mantenen la vaga per a l'estrena de 'Wozzek' i la funció del 3 de juny

Archivo - Arxiu - Les Arts
GVA - Archivo

   VALÈNCIA, 25 maig (EUROPA PRESS) -

   El Comité d'empresa del Palau de les Arts ha decidit mantindre les convocatòries de vaga assenyalades per a l'estrena de 'Wozzeck' aquest dijous i la quarta representació divendres que ve 3 de juny, després de no arribar a un acord amb la direcció aquest dimecres.

   Així ho han explicat els representants dels treballadors, en un comunicat, després que aquest dimecres haja tingut lloc la mediació en el Tribunal d'Arbitratge Laboral en relació amb la vaga convocada per a aquest dijous, amb resultat de 'No acord'.

   La mediació s'ha celebrat en dos sessions, la primera a les 12 hores i la segona a les 14 hores. Segons ha relatat el Comité d'empresa, la direcció de les Arts, a les 10.00 hores, li havia comunicat que els tècnics de la Direcció general de Pressupostos estaven en procés de redacció de l'esborrany, amb les conclusions de la reunió que es va celebrar el dimarts entre les Direccions de Pressupostos i Sector Públic.

   A les 14 hores d'aquest dimecres, la direcció de les Arts han informat que seguia a l'espera de rebre l'esborrany de l'informe i s'ha acordat donar de termini fins a les 17 hores per a poder desconvocar la vaga. Finalment, a les 18.00 hores i "sense rebre l'esborrany de l'informe", el Comité ha anunciat que manté la convocatòria de vaga.

   Durant les jornades de vaga es realitzaran les següents concentracions: el dia 26 de maig, de 9.00 a 11.00 hores en l'esplanada d'accés a les Arts i d'11.00 a 14.00 hores davant de l'accés de Direcció general de Pressupostos; el dia 3 de juny, de 19.00 a 21.00 hores en l'esplanada d'accés a les Arts.

   "Desitjariem que el desenllaç haguera sigut un altre, però no ha sigut possible", ha lamentat el Comité d'empresa.

   Les protestes es produiran després d'una primera mobilització coincidint amb la gala dels Goya, el 12 de febrer, i una vaga parcial en ocasió d'una funció de 'Macbeth', i 10 d'abril, "amb molt bon seguiment per part de la plantilla, però sense avanços en els tràmits necessaris per part de l'administració que permeten l'aprovació del II Conveni Col·lectiu de les Arts".

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista