Publicado 18/06/2021 10:12CET

Els valencians preveuen gastar aquest estiu 925€, un 5% més que en 2020 i un 23% menys que en període pre COVID-19

Turistes de camí a l'hotel
Jesús Hellín - Europa Press

   VALÈNCIA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

   Els consumidors de la Comunitat Valenciana preveuen gastar aquest estiu 925 euros enfront dels 811 euros de l'anterior, la qual cosa suposa un augment del 5 per cent de la intenció de desemborsament de 2020. Si es realitza una comparació amb el període pre-pandèmia, aquesta intenció de despesa se situa un 23 per cent per davall del declarat en 2019 i comparat amb la mitjana nacional, la despesa prevista pels valencians, és un 9% inferior al declarat per la mitjana d'espanyols.

   Aquestes són algunes de les conclusions més destacades de l'estudi estacional sobre la intenció de despesa a l'estiu de l'Observatori Cetelem, unitat d'estudis de BNP Paribas Personal Finance, obtingut a partir de la realització d'una enquesta online a 1.000 persones majors de 18 anys.

   Segons l'estudi, relatiu al comportament dels consumidors de la Comunitat Valenciana a l'estiu, el 45% dels valencians (47% en el cas de la mitjana nacional) té pensat realitzar la mateixa despesa que en vacances anteriors sense tindre en compte la pandèmia.

    "És important assenyalar que el 37% dels consumidors afirma que gastarà menys perquè la pandèmia els ha afectat notablement, i no li'l poden permetre, sent el mateix percentatge que en el cas de la mitjana nacional", segons les mateixes fonts, que han subratllat que el 17% afirma que podrà gastar més perquè a causa de les restriccions de mobilitat i consum provocades pel COVID ha pogut estalviar.

   L'estiu de 2020 es va caracteritzar per la intenció de realitzar viatges dins del territori nacional, sobretot a vivendes de familiars i amics, enfront de la 'nova normalitat', en la qual les activitats preferides pels valencians de cara a aquest estiu són: eixir a restaurants (61%), viatjar pel territori nacional allotjant-se en hotels o apartaments (47%) i anar de compres (44%).

   Un 61% de valencians declaren que viatjaran aquest estiu per Espanya allotjant-se en hotels i apartaments, lleugerament per davall de la mitjana nacional.

   Destaca el "notable" descens que es produeix en aquells que declaren tindre intenció d'allotjar-se a casa de familiars i amics amb un 17% de mencions enfront del 65% de l'any passat, i fins i tot per davall del percentatge manifestat en 2019 (24%), segons s'arreplega en l'enquesta que detalla que les activitats relacionades amb l'oci/cultura, com anar al cinema (32%), concerts (12%), teatre (11%) i espectacles musicals (4%), presenten dades inferiors a anys anteriors.

colaboracio