Publicado 28/01/2022 11:30

Escrivá sosté que l'advertiment de sancions econòmiques a Rússia "està funcionant"

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá
Antonio Sempere - Europa Press

   MADRID, 28 gen. (EUROPA PRESS) -

   El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha assegurat aquest divendres en relació a la crisi d'Ucraïna que l'avís de la UE a Rússia sobre sancions econòmiques si finalment entra en conflicte amb Ucraïna "està funcionant" per a destensar el conflicte.

   "Pareix que el diàleg està funcionant i també el posar damunt de la taula un paquet de mesures econòmiques que té un efecte dissuasori important", ha manifestat Escrivá en una entrevista en 'Antena 3', recollida per Europa Press.

   En concret, aquestes mesures econòmiques a les quals fa referència el ministre es refereixen a l'avís que el president del Govern, Pedro Sánchez, va fer a Rússia aquest dimecres que si finalment es produeix una invasió d'Ucraïna hi haurà "sancions importants" per part de la UE contra Moscou.

   Així mateix, ha demanat que es deixe treballar els responsables dels organismes internacionals i també a l'OTAN i a la UE, en honor de resoldre la tensió per la via del diàleg.

   En un altre punt, en ser preguntat per la conversa telefònica que el president de França, Emmanuel Macron, mantindrà amb el seu homòleg rus, Vladimir Putin, aquest divendres en la qual abordaran el repunt de les tensions a Ucraïna, donant la "sensació de que solament li agafa el telèfon a Macron", Escrivá s'ha mostrat convençut que les converses són "a tots els nivells".

   "Segur que hi ha converses a tots els nivells. Estic convençut que en aquestes situacions els canals són múltiples", ha reiterat Escrivá.

colaboracio