La família de la xica d'Elx rescatada d'una secta al Perú inicia una campanya per a una llei "antisectes"

Sánchez, assegut primer per la dreta, al costat d'Aguilar
Europa Press
Publicado 14/11/2018 18:38:06CET

Es reuneix amb César Sánchez, qui advoca perquè la "persuasió coercitiva siga delicte"

ALACANT, 14 Nov. (EUROPA PRESS) -

Alberto Aguilar, pare de la jove il·licitana rescatada aquest estiu d'una secta al Perú, ha fet una crida a la ciutadania perquè s'involucre en la recollida de firmes a través de 'change.org/leyantisectas' amb la finalitat de demanar als grups polítics que s'impliquen en l'aprovació d'una llei contra les sectes i que es tipifique com a delicte la persuasió coercitiva.

"Hem obert aquesta plataforma com una acció que ens permeta aconseguir una ferramenta que ajude altres famílies en la mateixa situació a traure el seu familiar de l'entorn nociu i tornar a la seua realitat", ha concretat Aguilar, en atenció als mitjans aquest dimecres després de reunir-se amb el president de la Diputació d'Alacant, César Sánchez.

Alberto Aguilar ha recalcat la necessitat que "altres famílies no tornen a passar pel mateix" i ha explicat que la campanya sol·licita "una llei que cobrisca les persones que són captades mitjançant la persuasió coercitiva", una iniciativa que comptaria amb la implicació del jurista Carlos Bardavío -autor de la primera tesi doctoral en Dret Penal sobre sectes-.

El pare de la jove ha traslladat que la seua filla es troba bé, "reincorporada" i centrada en els seus estudis "i en el seu nadó". Patricia va ser localitzada en la selva, a més de 600 quilòmetres de distància de Lima, amb un nadó de poc més d'un mes de vida fill del considerat presumpte líder de la secta que la va captar, que va ser detingut.

"QUE LA PERSUASIÓ COERCITIVA SIGA DELICTE"

Per la seua banda, el president de la Diputació, César Sánchez, ha advocat per que les administracions facen un "exercici de regulació a través d'una proposta de llei perquè la persuasió coercitiva puga ser un delicte i també evitant que les xarxes socials convertisquen els nostres fills en persones vulnerables, ja que cada vegada de manera més primerenca tenen accés a un món global a través d'Internet".

colaboracio