Publicado 23/05/2022 18:37

Feijóo nomena a Clavell al capdavant de la Secretaria d'Educació i a Montesinos coordinadora de Comissions al Congrés

Archivo - Arxiu - El diputat del PPCS en el Congrés Óscar Clavell
PPCS - Archivo

   Salomé Padras deixa de ser secretària general del grup en el Senat

   MADRID/VALÈNCIA, 23 maig (EUROPA PRESS) -

   El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha decidit recuperar al senador andalús Javier Arenas, exministre i exsecretari general del PP, com a portaveu adjunt del Grup Popular en el Senat. En aquesta Cambra també hi ha canvi en la secretària general del Grup Popular, ja que ix la castellonenca Salomé Pradas i s'incorpora com a nova 'número dos' de Javier Maroto la navarresa Amelia Salanueva.

   Així ho ha anunciat Feijóo durant la reunió del Comité Executiu Nacional del PP que s'ha reunit en la seu nacional del PP, en el qual s'ha ratificat la continuïtat de Cuca Gamarra, Javier Maroto i Dolors Montserrat com a portaveus en el Congrés, el Senat i el Parlament Europeu, respectivament.

   En el cas del Congrés, la diputada per Alacant Macarena Montesinos serà coordinadora de Comissions i una de les portaveus adjuntes.

   A nivell orgànic, a més dels càrrecs ja coneguts de l'eurodiputat valencià Esteban González Pons, el diputat castellonenc Óscar Clavell ocuparà la secretaria d'Educació, de l'àrea de Polítiques Socials que dirigeix Carmen Navarro. González Pons, al capdavant de la sotssecretària d'Institucional, assumeix en primera persona les competències de Justícia, Defensa i Política Constitucional dins del partit.

   Davant el nomenament de Clavell, la presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, ha enaltit en un comunicat el seu "important paper" per a "defendre una educació en llibertat i en igualtat de drets".

   "L'educació és un àrea sensible i molt important per al Partit Popular. Garantir una educació de qualitat, en llibertat i en igualtat de drets és un dels pilars del nostre programa, i que el nostre company en el PPCS Óscar Clavell siga qui es pose al capdavant d'aquesta cartera és un orgull i una mostra de la capacitat de treball que té la nostra organització", ha destacat Barrachina.

   Marta Barrachina ha agraït la confiança de Feijóo "en l'equip de la província", després d'acceptar la proposta de la presidència provincial, a través del president del PPCV, Carlos Mazón.

   Clavell és diputat de la XI, XII, XIII i XIV legislatura. Llicenciat en Història per la Universitat de València, actualment, exerceix en el Congrés dels Diputats com a portaveu de la Comissió d'Educació i Formació Professional des de febrer del passat any.

   També és portaveu adjunt de la Comissió de Cooperació Internacional per al Desenvolupament i vocal de la Comissió d'Igualtat i la de Drets de la Infància i Adolescència. Clavell forma part del comité de direcció de Marta Barrachina, on ocupa la sotssecretaria de l'Oficina Parlamentària.

   D'altra banda, Barrachina ha subratllat el "grandíssim treball" de Salomé Pradas, just quan es compleixen tres anys de la seua presa de possessió en el càrrec en aquesta legislatura -és senadora per

   Castelló des de l'any 2016--, "posant en valor la institució i donant visibilitat a Castelló".

"COMPATIBILITZAR"

   Ara, segons ha subratllat, "redirigeix la seua acció política activa cap a la Comunitat Valenciana i la província". "Salomé Pradas és un dels grans actius que té el PPCS, necessitem del seu treball i dedicació a més temps en la província de Castelló i la Comunitat Valenciana, per aquest motiu hàgem sol·licitat que siga alliberada d'algunes de les seues responsabilitats en les institucions nacionals i de partit a Madrid, perquè puga compatibilitzar la seua nova comesa i estar centrada a reforçar el projecte del PPCS i del PPCV, on tindrà un paper destacat", ha dit.