Fernando Simón advoca per abordar "tots junts" l'ús de mascareta en exteriors

El director del Centre de Coordinació d'Emergncies Sanitries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, conversa amb la consellera de Presidncia, Interior, Justícia i Acció Exterior del Govern de Cantbria, Paula Fernández
Juan Manuel Serrano Arce - Europa Press
Publicado: lunes, 25 octubre 2021 15:05

   SANTANDER, 25 Oct. (EUROPA PRESS) -

   El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergncies Sanitries, Fernando Simón, ha advocat hui a Santander per abordar "tots junts" l'ús de les mascaretes en exteriors, independentment de la distncia interpersonal, al mateix temps que ha reiterat la seua crida a la prudncia en la desescalada perqu "no podem anar massa de pressa".

   A preguntes de la premsa sobre la decisió de Madrid de relaxar l'ús de la mascareta als patis escolars, Simón ha dit que prefereix no valorar la postura de la Comunitat sinó la "situació global".

   Així, ha assenyalat que Espanya té unes pautes de vacunació "altíssimes" mentre altres pasos, també amb una vacunació "molt alta", tenen una evolució de la pandmia "pitjor que la nostra".

   "Per tant, hem de ser prudents, cal anar pas a pas. Es poden anar relaxant les mesures, probablement molt més de pressa del que fa uns mesos podíem pensar, per cal valorar l'impacte de cadascuna de les relaxacions que es fan. No podem anar massa de pressa", ha reiterat.

   En la seua opinió, és el moment de posar sobre la taula l'ús de la mascareta en exteriors, independentment de la distncia entre les persones, una qüestió que "no crec que que siga bo que no ho fem tots junts", ha considerat.

   Per a Simón, "estem en un moment en qu eixe pas hem de discutir-ho, valorar-ho i pensar si és necessari modificar la Llei 2/21, que pot ser dins d'una setmana, quinze dies, quan es considere", ha reiterat.

   Sobre aquest tema, ha afirmat que Espanya viu un moment de "certa inquietud" doncs en els últims dies s'ha estabilitzat o registrat un "xicotet increment" en els indicadors Covid després de 13 setmanes de descensos. Una situació que "ens fa reflexionar que és el moment adequat per a establir possibles noves mesures que permeten una vida més normal comparat amb el que teníem prviament".

   I ha insistit que "l'ideal seria que fórem tots junts per és un dels punts que cal debatre ja".

DELTA PLUS

   Preguntat sobre si preocupa a Espanya la variant Delta Plus, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergncies Sanitries ha recordat que aquesta variant "es coneix des de fa temps" i que s'han produt casos en els últims mesos en el país.

   Simón ha precisat que les variants que preocupen són les que tenen un impacte rpid i important en la transmissió. I ha precisat que el "problema" és que els seus increments s'han detectat associats a relaxació de mesures, moltes d'elles al Regne Unit, on hi ha "una gran mobilitat global".

   Amb tot, ha assenyalat que a la Delta Plus cal "seguir-la amb molta cura". "A Espanya sabem que hi ha alguns casos per ara com ara no est ocupant espai; veurem qu passa en les prximes setmanes".

   Simón ha matisat que "el punt clau" no és tant si la variant "és una miqueta més o menys transmissible" que unes altres sinó si amb les mesures que s'estan aplicant i amb la vacunació "tenim suficient per a controlar-la o no".

   L'objectiu, ha dit, és "apropar-nos el més possible" al punt d'immunitat de grup que no permeta que hi haja grans brots, ja que és "impossible" la immunitat total perqu encara hi ha grups que no es poden vacunar i, per tant, el virus pot seguir circulant.

   Per, per a l'epidemileg, una vegada que s'ha aconseguit protegir als majors, "podem acceptar cert nombre de casos en persones més joves, on hi ha un impacte sanitari molt menor", ha mantingut.

   Simón ha realitzat aquestes declaracions als mitjans de comunicació abans de la reunió que ha mantingut amb la consellera de Presidncia, Paula Fernández, per a abordar les novetats del Pla d'Emergncies de Cantbria.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià