Publicado 29/09/2022 12:04

El festival Miradors de l'Horta analitza la relació entre hortes i les megalòpolis

Festival Miradors de l'Horta
MIRADORS DE L'HORTA

   VALÈNCIA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

   El festival Miradors de l'Horta acull aquest cap de setmana una trobada entre el Parc Agrari de Fuenlabrada (Madrid), el del Baix Llobregat (Barcelona) i la Unió de Llauradors (València) per a reflexionar sobre alimentació i desenvolupament sostenibles i analitzarà també la relació que hi ha entre les hortes i les megalòpolis.

   La qüestió protagonitzarà el col·loqui que s'ha programat per a diumenge 2 d'octubre, a les 11.30 hores, al Museu de l'Horta d'Almàssera, amb presència de representants de les tres entitats que reflexionaran sobre alimentació i desenvolupament sostenibles. L'entrada serà lliure i gratuïta, com també al concert de Xiomara Abello que s'oferirà a continuació juntament amb una degustació de fruita de temporada.

   Tot açò conforma els anomenats 'Matins a l'Horta', que són una de les novetats de la tercera edició del festival. Dissabte 1 d'octubre, a les 12 hores, se celebrarà un altre col·loqui sobre emprenedoria en alimentació, de la mà de diverses iniciatives nascudes a l'horta que representen casos d'èxit. El concert de la jornada serà a càrrec de Gahs i, a més, s'oferiran dolços de tardor típics de la zona.

   L'eix vertebral del festival Miradors de l'Horta en 2022 segueix sent una aliança amb el disseny per a crear instal·lacions efímeres que es fusionen amb l'horta valenciana, permetent que la ciutadania redescobrisca l'espai agrícola des de dins i aprofundisca en qüestions relacionades amb ell. Enguany, concretament, sobre l'actual model de producció i consum d'aliments.

   En total, en aquesta tercera edició es compta amb set propostes creatives, l'autoria de les quals correspon a diferents estudis professionals, entre els quals es troba el liderat per Pepe Gimeno, Premi Nacional de Disseny 2020, en aliança amb Lebrel. La resta de participants són Badallar, Elsa Yranzo Food Design, Borealis, La Cuarta Piel, Resto y alumnat de la Universitat Politècnica de València (UPV).