La Filmoteca de València projecta 'Valentina', Premi Goya al millor llargmetratge d'animació

Cultura de la Generalitat presenta en la Filmoteca de València el llargmetratge d'animació 'Valentina'
IVC
Publicado: viernes, 2 diciembre 2022 18:52

   VALÈNCIA, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La Filmoteca de València projectarà, el dissabte 3 i el diumenge 4 de desembre, a les 18.00 hores, la pel·lícula d'animació 'Valentina' (2021), amb la qual l'animadora gallega, Chelo Loureiro, va guanyar el Premi Goya al millor llargmetratge d'animació en 2022.

   Les dos projeccions s'emmarquen dins del cicle mensual 'Menuda Filmo', dedicat al públic infantil, i estan programades en col·laboració amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, dins de la celebració del Dia de la Infància 2022.

   La protagonista de la història és Valentina, una xiqueta amb síndrome de Down que somia amb ser trapecista. No obstant açò, creu que mai podrà aconseguir-ho. La seua àvia, que juga amb ella, també té un desig, arribar a convertir-se en directora d'orquestra.

BESTRETA DE NADAL

   Les dos sessions de 'Valentina' són una bestreta de la programació nadalenca de 'Menuda Filmo'. Entre el 27 de desembre i el 7 de gener, la Filmoteca de València presenta una programació especial dedicada al públic infantil, que coincideix amb les vacances escolars nadalenques.

   En aquesta ocasió, la programació està composta per tres propostes molt diverses. El dimarts 27 de desembre, a les 18 hores, la Filmoteca projecta 'La ley de la hospitalidad' (1923), dirigida per Buster Keaton i John G. Blystone.

   En aquest clàssic del període mut, Buster Keaton i Natalie Talmadge interpreten a dos joves que s'enamoren tot i formar part de dos famílies enfrontades durant diverses generacions. La pel·lícula podrà a tornar a veure's el dissabte 7 de gener de 2023, a les 18.00 hores.

   El dimecres 28 de desembre, a les 18 hores, la Filmoteca projecta amb doblatge en valencià 'Bon dia, món!' (2019), dirigida per Anne Lise Koehler i Eric Serre, una joia de l'animació artesanal francesa realitzada amb figures de paper maché que convida a preservar l'equilibri dels ecosistemes. La cinta es passarà de nou el dijous 29 de desembre, a les 18 hores.

   L'oferta nadalenca es tanca amb la pel·lícula nord-americana d'animació 'Lightyear' (2022), d'Angus MacLane, que es projecta el dimarts 3 i el dimecres 4 de gener de 2023, a les 18 hores.

   L'última producció de la factoria Pixar és una preqüela de 'Toy Story' que narra l'origen de Buzz Lightyear, l'heroi que va inspirar el joguet.

   L'entrada a les projeccions de 'Menuda Filmo' és gratuïta per a menors de 14 anys. Cada persona podrà traure un màxim de sis entrades. Les entrades es poden adquirir de forma anticipada en taquilla.ivc.gva.es o el mateix dia de la sessió, en taquilla, des de mitja hora abans de l'inici de la projecció. La taquilla es tancarà cinc minuts abans de la projecció.

colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià