Fisabio liderarà un consorci d'hospitals europeus per a estudiar el benefici-risc de futures vacunes davant la Covid

Investigadors de l'rea de Vacunes de Fisabio
GVA
Publicado: martes, 26 mayo 2020 12:40

VALNCIA, 26 May. (EUROPA PRESS) -

L'rea d'Investigació en Vacunes (AIV) de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitria i Biomdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) participar, juntament amb un consorci europeu, en l'establiment d'una plataforma d'investigació per a avaluar les diferents vacunes que eixiran al mercat per a combatre la Covid-19.

"Fisabio ha sigut triada per a liderar un paquet de treball en el qual tenim la responsabilitat d'organitzar una estructura hospitalria en tota Europa i anem a dissenyar l'estratgia perqu, quan apareguen les vacunes, puguem donar una reposada immediata per a conéixer el benefici-risc", ha assenyalat el cap de l'rea d'Investigació en Vacunes de Fisabio, Javier Díez.

L'objectiu del projecte és dissenyar una plataforma que estar preparada en el moment en el qual les vacunes entren en el mercat, perqu els centres hospitalaris europeus actuen amb els mateixos protocols per a avaluar la seua seguretat i efectivitat, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Per a a, Fisabio collaborar amb l'Agncia Europea del Medicament "en la posada a punt dels protocols d'estudi de la seguretat, cobertura i efectivitat que s'usaran com a referncia per a avaluar les futures vacunes i així, quan aquestes isquen al mercat, ja hi haur una plataforma muntada que rpidament podr iniciar aquests estudis", ha detallat Díez.

"No esperarem al fet que estiguen les vacunes per a muntar la plataforma, sinó que anem a aprofitar el temps que queda fins al llanament de les mateixes per a tindre-la llesta i comenar els estudis quan aquest estiguen disponibles", ha explicat l'investigador de l'AIV de Fisabio Antonio Carmona.

El personal investigador considera que les vacunes davant de la Covid-19 representaran una important intervenció de salut pública en els prxims anys i que, encara que és "massa prompte encara" per a preveure quan podrien comenar els programes de vacunació, ser necessari analitzar "estrictament la seua seguretat i efectivitat una vegada s'incorporen en els calendaris de vacunes".

L'existncia d'un sistema de monitoratge que avalue l'efectivitat i detectar, així com minimitzar els riscos per a les persones vacunades, "enfortir la confiana en elles", indica la Generalitat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià