Fiscalia demana per a Ana Julia Quezada presó permanent revisable per l'assassinat de Gabriel

Ana Julia Quezada
EUROPAPRESS - Archivo
Publicado 24/1/2019 10:44:01CET

Reclama a més deu anys de presó per danys psíquics als pares per "fingiment i farsa, pública i notòria" durant la cerca del menor

ALMERIA, 24 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia d'Almeria ha sol·licitat la presó permanent revisable pel delicte d'assassinat amb traïdoria per a l'acusada Ana Julia Quezada Cruz, autora confesa de la mort del menor Gabriel Cruz el 27 de febrer de 2018 en la pedania de Níjar, Rodalquilar, a Almeria.

L'escrit provisional de la qualificació del Ministeri Públic ha sigut remès al Jutjat d'Instrucció número 5 d'Almeria, previ a l'obertura del juí oral en l'Audiència Provincial davant un tribunal amb jurat, segons ha informat la Fiscalia Superior d'Andalusia.

L'escrit del Ministeri Fiscal també formula acusació per dos delictes de lesions psíquiques produïdes als pares i demana deu anys més de presó, cinc per cadascun d'ells, i la prohibició de comunicació o aproximació a una distància d'un quilòmetre durant 30 anys.

Com a responsabilitat civil, la Fiscalia sol·licita que l'acusada Ana Julia Quezada abone una indemnització de 300.000 euros per a cadascun dels pares, en concepte de reparació pel dany moral causat i pel mateix delicte la quantitat de 160.000 euros a l'àvia paterna.

També inclou el pagament als progenitors Patricia Ramírez i Ángel Cruz en la quantitat de 170.000 euros, 85.000 euros per cadascun d'ells, en concepte de lesions psíquiques i seqüeles i per les despeses mèdiques-farmacèutiques acreditades.

OPERATIU DE CERCA VALORAT EN 200.000 EUROS

La fiscal també sol·licita el pagament de 200.203 euros per les despeses generades en l'ampli desplegament operatiu que es va engegar en la cerca del menor desaparegut durant onze dies, segons consta en l'escrit consultat per Europa Press.

L'escrit de qualificació fiscal indica que l'assassinat es va produir el mateix dia de la desaparició per asfíxia mecànica per sufocació en obstruir els orificis respiratoris de boca i nas utilitzant una "força desproporcionada" pel que fa a la del menor fins a véncer la resistència de la víctima.

"Amb la finalitat d'encobrir la seua actuació criminal --assenyala l'escrit fiscal-- l'acusada va ocultar el cos en una xicoteta fossa que va cavar en la zona exterior de la finca i ho va cobrir de terra i pedres" i "va traslladar, posteriorment, les peces de vestir de la víctima fins a un contenidor de vidre de la barriada de Retamar sent localitzades per la Guàrdia Civil en la seua investigació".

La qualificació del Ministeri Fiscal al·ludeix a l'aptitud mantinguda per l'acusada durant el període de cerca del menor, d'"aflicció, compungida i apesarada, involucrant-se en les batudes de cerca en una clara actitud de simulació, fingiment i farsa, pública i notòria amb absoluta fredor d'ànim", tot açò destinat a dissipar qualsevol dubte o sospita sobre la seua implicació en la desaparició del menor, segons ha apreciat.

VA DIRIGIR SOSPITES CAP A LA SEUA EXPARELLA

Durant la cerca, segons abunda la Fiscalia, la processada va arribar a propiciar la troballa d'una de les peces de roba de la víctima en un canyar apartat i de difícil accés que ella havia freqüentat únicament amb una anterior parella sentimental, persona que vivia en els voltants del lloc açò "amb l'evident finalitat de despistar en la cerca a les Forces i Cossos de Seguretat i fins i tot amb el propòsit de dirigir sospites contra la referida exparella i davant la pressió que li suscitava la presència cada vegada major d'efectius de les Forces de Seguretat, voluntaris i de mitjans de comunicació".

L'escrit d'acusació del Ministeri Fiscal requereix finalment que "com a conseqüència del tràgic desenllaç i del coneixement que amb posterioritat han tingut els pares de la implicació directa de l'acusada i del procedir de la mateixa, després de la mort del menor, en el desenvolupament dels fets esdevinguts, persona integrada en el seu més íntim entorn familiar, tots dos progenitors estan patint una afectació psíquica important en el seu estat de salut".

Contador
colaboracio