Fòrum Penal xifra en 218 els detinguts durant tres dies de protestes a Veneçuela

Publicado 24/1/2019 10:37:27CET

MADRID, 24 Ene. (EUROPA PRESS) -

Almenys 218 persones han sigut detingudes en el marc de les protestes registrades durant els tres últims dies a Veneçuela, segons ha informat aquest dijous l'ONG Fòrum Penal.

"S'han registrat 218 arrests confirmats", ha indicat l'organització en el seu compte de Twitter. Segons ha assenyalat, 9 haurien sigut detinguts dilluns, 32 dimarts i altres 175 aquest dimecres, quan el cap de l'Assemblea Nacional, Juan Guaidó, s'ha autoproclamat "president encarregat" del país.

Guaidó, al que la multitud ha ovacionat en diversos moments, ha subratllat que pren possessió del càrrec en la seua qualitat de president de l'Assemblea Nacional i conforme a la Constitució "per aconseguir el cessament de la usurpació, un govern de transició i eleccions lliures".

El líder opositor s'ha referit també a la possibilitat de ser empresonat per un moviment que el Tribunal Suprem de Justícia i la Fiscalia, institucions controlades pel 'chavisme', podrien considerar delictiu. "No tem per això, tem per la nostra gent que ho està passant malament", ha etzibat.

La crisi política a Veneçuela es va aguditzar el passat 10 de gener, quan Maduro va iniciar un segon mandat que l'oposició i gran part de la comunitat internacional no reconeixen perquè consideren que és fruit d'un procés electoral fraudulent que va culminar amb la votació del 20 de maig.

L'Assemblea Nacional va aprovar cinc dies després una resolució en la qual defineix Maduro com un "usurpador" del càrrec i s'arroga el Poder Executiu, però fins ara no havia designat expressament a Guaidó com a nou president de Veneçuela.

Contador
colaboracio