La Fundació Oceanogràfic solta taurons a Cartagena amb l'ajuda d'un robot submarí

Publicado 19/7/2019 12:30:48CET
FUNDACIÓN OCEANOGRÀFIC

MÚRCIA/VALÈNCIA 19 (EUROPA PRESS)

La Fundació Oceanogràfic ha retornat al mar, a aigües de Cartagena, cries de tauró gat, els ous del qual han sigut obtinguts de la pesca de rebuig i que, gràcies al projecte d'investigació de la Fundació de l'aquari valencià i de Lamna, es van desenvolupar amb èxit després de la seua eclosió.

Els ous van ser extrets de les femelles mortes o desembolicades de les xarxes de pesca i, després, transportats a les instal·lacions de Quarantena de l'Oceanogràfic, on es van netejar i van col·locar als aquaris preparats per al procés i on s'ha mantingut un control exhaustiu de les condicions, revisant diàriament l'eclosió i els animals en desenvolupament, que, depenent de la temperatura, han tardat entre tres i sis mesos.

Després de soltar-se fa un any a València i Xàbia per primera vegada a Espanya, la costa murciana ha sigut el lloc escollit per a retornar les cries a l'aigua, en ser una zona de condicions similars a l'hàbitat del tauró mediterrani, segons van informar fonts de la Fundació en un comunicat.

UNA PROVA PER A TAURONS DE PROFUNDITAT

A diferència de les anteriors soltes i per a dur a terme l'acció amb èxit, l'Oceanogràfic ha comptat amb el suport de l'empresa murciana Nido Robotics, dedicada al desenvolupament i comercialització de vehicles submarins teledirigits (ROV, per les seues sigles en anglés) a nivell internacional.

Es tracta d'una prova pilot per a poder alliberar, en el futur, taurons d'aigües profundes, que són aquells que viuen a partir de dos-cents metres de profunditat, una distància a la qual no es pot arribar amb bussejadors.

Nido ha facilitat que un equip de l'Oceanogràfic instal·lara en un dels seus drons (el model Sibiu Pro) la gàbia que permetia transportar els esquals i dur a terme la solta dels mateixos en la profunditat adequada.

colaboracio