La Generalitat adquireix un edifici a La Pinaeta de Sagunt per a evitar el desnonament de 76 vivendes

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i l'alcalde de Sagunt (València), Darío Moreno, en La Pinaeta
GVA
Publicado: jueves, 1 diciembre 2022 15:08

   Illueca destaca que és "el major tempteig" realitzat en la legislatura i celebra que les famílies "es podran quedar a les seues cases"

   VALÈNCIA, 1 Dic. (EUROPA PRESS) -

   El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, acompanyat per l'alcalde de Sagunt (València), Darío Moreno, ha anunciat aquest dijous a les famílies de la Pinaeta que anaven a ser desnonades que la Conselleria ha adquirit tot un edifici, en total, 76 vivendes amb sis places de garatge i locals comercials.

   L'adquisició s'ha efectuat gràcies a l'aplicació del dret d'adquisició preferent a un preu d'adquisició de 9.458.083 euros, la qual cosa ha suposat una inversió total de 9.733.402 euros, amb un estalvi de 275.319 euros, segons ha destacat la Generalitat en un comunicat.

   Illueca, que ha estat acompanyat pel secretari autonòmic d'Habitatge, Alejandro Aguilar i la directora general de Vivenda i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, ha recalcat que es tracta "del major tempteig que la Conselleria de Vivenda ha fet en la legislatura", al mateix temps que s'ha mostrat "molt content" perquè amb ell "es resol un nou cas d'emergència residencial".

   El vicepresident ha mostrat la seua "satisfacció" perquè "només fa unes setmanes, aquestes persones s'anaven a quedar en el carrer i hui la Generalitat formalitza l'adquisició d'aquestes 76 vivendes i totes les famílies podran quedar-se a les seues cases".

   El passat mes de maig, l'empresa propietària de les vivendes va anunciar als veïns i veïnes que havien de desallotjar els immobles per al 29 de juny, ja que anaven a ser venudes.

   Des de la Vicepresidència Segona, juntament amb l'Ajuntament, es van posar a treballar "immediatament" per a "solucionar el problema" i fins a allí es van desplaçar el secretari autonòmic de Vivenda i Funció Social, Alejandro Aguilar, i la directora general d'Emergència Habitacional, Pura Peris, els qui van comunicar la intenció de la Generalitat d'exercir el dret que té de tempteig i retracte per a adquirir l'edifici i que les famílies pogueren continuar en les seues cases, buscant "les fórmules que millor s'adeqüaren a cada situació".

   El vicepresident segon ha assenyalat que l'increment del parc públic és "una prioritat" per a la Conselleria a causa de la situació "d'emergència" d'aquest municipi, en tindre en compte que Sagunt està catalogat com a Àrea de Necessitat Alta d'Habitatge. En aquest sentit, ha ressaltat que el mecanisme d'adquisició preferent és "molt eficaç" per a pal·liar aquestes situacions "d'emergència".

   Elena Azcárraga, per la seua banda, ha indicat que els immobles adquirits formen part d'un mateix edifici construït l'any 2012. Unes vivendes que des d'ara passen a estar qualificades com protegides amb caràcter permanent, "blindant així la seua funció social". Totes elles seran adscrites a l'Entitat Valenciana de Vivenda i Sòl (EVha) per a la seua gestió en règim de lloguer.

   La comunicació de la venda a la Conselleria es va produir el 29 de març en aplicació de l'article 10 del Decrete Llei 6/2020. Posteriorment, el passat mes de juny es va efectuar l'exercici del dret de tempteig.