Publicado 2/7/2020 13:15:17 +02:00CET

Generalitat assenyala que la majoria de nous aturats són els inscrits per a accedir a l'oferta d'auxiliar de platja

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu
AYTO/ARCHIVO

En tres dies 14.195 menors de 30 anys es van inscriure per primera vegada en Labora per a optar a un dels 1.000 llocs de treball

VALÈNCIA, 2 Jul. (EUROPA PRESS) -

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha assenyalat aquest dijous que l'increment de l'atur es troba "fortament relacionat" amb el reclam de la Generalitat per a inscriure's en 'Labora' i poder accedir així a la selecció de l'oferta d'auxiliar de platja per a joves.

Tant és així, que prop del 90% de les noves persones aturades són joves, la majoria sense cap ocupació anterior i les altes es concentren en tres dies concrets: 10, 11 i 12 de juny, període en el qual Labora va gestionar l'alta de 14.195 noves persones, vinculada a l'oferta de 1.000 llocs de treball de la Conselleria de Justícia.

Així ho ha explicat Enric Nomdedeú després de conéixer les xifres de desocupació registrada que ha donat a conéixer el Ministeri de Treball i Economia i que revelen un increment en el mes de juny de 16.278 persones (+3,70%) a la Comunitat Valenciana.

Per contra, Enric Nomdedéu ha valorat les dades d'afiliació a la Seguretat Social, "la dada més real", ha dit, les quals reflecteixen que hi ha més de 4.509 nous treballadors (+0,25%). Per tant, "s'han creat llocs de treball independentment de les inscripcions a les oficines de Labora", ha subratllat.

De la mateixa manera ha ressaltat el fet que s'hagen creat llocs de treball en la Indústria (on l'atur ha descendit un -1,54%) o en la Construcció, on l'atur ha baixat un -2,68%.

No obstant açò, el secretari autonòmic ha reconegut que "les xifres segueixen sent preocupants" i des de Labora i ha garantit que "des de la Conselleria d'Economia Sostenible seguim treballant en la implementació de plans que puguen contribuir a recolzar la creació d'ocupació", conclou en un comunicat.

colaboracio