Publicado 20/01/2021 18:11CET

La Generalitat defèn la prioritat del Corredor Mediterrani per la costa en lloc d'uns altres des d'Algesires

Vies de tren, Corredor Mediterrani
ARCHIVO

VALÈNCIA, 20 Ene. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Política Territorial, Arcadi España, ha defès aquest dimecres que per a la Generalitat és prioritari el traçat del Corredor Mediterrani per la costa, que avança per Alacant, per a unir tota la Comunitat Valenciana amb Europa, davant el debat generat aquests dies sobre altres traçats des d'Algesires.

Per tant, per al Govern valencià ha de primar el traçat que uneix Algesires, Granada, Múrcia, Cartagena, Alacant, València i Castelló amb Catalunya i la resta d'Europa. Es tracta del traçat reconegut per la Unió Europea i amb obres "molt avançades" per part del Govern central.

Així li l'ha traslladat el conseller España al comissionat del Govern d'Espanya per al desenvolupament del Corredor, Josep Vicent Boira, sobre les propostes d'algunes comunitats autònomes d'establir altres traçats com el Corredor Central o la Ruta del Quixot, informa la Generalitat en un comunicat.

Al seu juí, qualsevol alternativa ha d'entendre's com a complementàries al de la Costa, però "no han de suposar un minvament de recursos o inversió i en cap cas la ralentització del traçat aprovat i reconegut per Europa i que està executant el Govern".

colaboracio