La Generalitat demana al València i a l'Hèrcules que "siguen capaços d'anteposar els valors inherents a l'esport"

Afeccionats del València CF
FGV/ARCHIVO
Publicado 16/10/2018 16:45:18CET

VALÈNCIA, 16 Oct. (EUROPA PRESS) -

La direcció general d'Esport de la Generalitat Valenciana ha instat els responsables del València CF i a l'Hèrcules CF que inicien una via de diàleg i "siguen capaços d'anteposar els valors inherents a l'esport" després de la polèmica del passat diumenge.

L'objectiu és evitar repetir una mesura com l'empleada en el partit celebrat en la Ciutat Esportiva de Paterna (València) entre el València Mestalla --filial de l'equip 'che'-- i l'Hèrcules, en el qual es va prohibir l'entrada dels afeccionats del club alacantí.

La Generalitat va contactar amb els dirigents del València quan va tindre coneixement de la polèmica, davant el que entén com "un fet insòlit i que podria suposar una discriminació inacceptable", ha subratllat en un comunicat el director general d'Esport, Josep Miquel Moya.

Una vegada escoltada l'argumentació dels dirigents del club 'che', en el departament estan "plenament convençuts que la decisió va ser presa estrictament per motius de seguretat i per a evitar possibles incidents dins de l'estadi, en el marc del Reglament de Prevenció de la Violència".

Així i tot, el responsable autonòmic ha remarcat que "la fórmula emprada no ha sigut, de cap manera i com reconeixen des del propi club, la més encertada, ja que suposa una discriminació pel lloc de naixement i una generalització arbitrària i sense cap criteri de la sospita de potencials provocadors d'actes violents".

"Tot i que el València CF pot exercir el seu dret d'admissió, s'ha de fer atenent el que disposa la Llei d'Espectacles Públics de la Generalitat, extrem que no s'ha produït en aquesta ocasió", ha recalcat Moya.

En la mateixa línia, ha lamentat que açò haja suposat "un enfrontament entre els clubs i les aficions de dos dels equips històrics del nostre futbol", als qui ha pregat que comencen una via de diàleg constructiu i que "malgrat la defensa legítima dels seus interessos particulars, siguen capaços d'anteposar els valors inherents a l'esport".

EL VALÈNCIA ASSEGURA QUE NO VA HAVER-HI DISCRIMINACIÓ

Per la seua banda, el València CF ha assegurat aquest dimarts que la decisió de no vendre entrades el diumenge es va deure a motius de seguretat i per a complir amb la normativa.

El club valencianista ha explicat en un comunicat que va pactar amb l'Hèrcules el nombre d'entrades de les quals disposaria l'equip alacantí per al partit, nombre que va passar a 200 a 275 localitats, i que va demanar al rival que anunciara que no es vendrien més entrades en taquilles per "seguretat".

colaboracio