Publicado 24/05/2022 12:55

Generalitat i Euronews avancen en la instal·lació a Alacant d'una redacció i un "Erasmus audiovisual"

Archivo - Districte Digital
SOPRA STERIA - Archivo

   LISBOA, 24 maig (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat i el canal de televisió Euronews avancen en la negociació d'un acord per a la instal·lació d'una redacció i un centre d'intercanvi d'estudiants al Districte Digital d'Alacant, com a un "Erasmus audiovisual".

   Es tracta d'un projecte ja presentat que han analitzat hui a Lisboa el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el CEO d'Alpac Capital --fons d'inversió lusità que té la majoria d'accions d'Euronews--, Pedro Vargas. Les dos parts tornaran a reunir-se la setmana vinent per a estudiar el finançament.

   "Estem preparant tot el desenvolupament audiovisual de la nova Ciutat de la Llum", ha declarat Puig, recordant que la Comissió Europea va alçar recentment la sanció que impedia l'activitat audiovisual a les instal·lacions que van acollir el rodatge de 'Lo imposible'.

   Com a objectiu, el president ha confiat que abans de l'estiu es prendrà una decisió definitiva i a partir de l'1 de juliol es podrà reprendre el "negoci audiovisual" al complex. Euronews, al seu parer, servirà d'"altaveu" per a defendre el turisme i l'economia valenciana, ja que "no es pot parlar d'Europa si no hi ha també un espai comú audiovisual".

   La previsió, segons fonts de Presidència, és que la redacció del canal per al sud d'Europa i l'acadèmia d'intercanvi s'implanten a Alacant en un període d'uns deu mesos, una vegada se signe el conveni, amb una plantilla d'uns 30 treballadors.

   De moment, el govern valencià té tres milions d'euros pressupostats per al desembarcament d'Euronews al 'hub' alacantí d'innovació tecnològica, a falta de concretar en quins espais se situaria.

CÀNON ANUAL DE TRES MILIONS

   Posteriorment, el cànon anual també seria de tres milions aportats per la Generalitat, a canvi d'un retorn publicitari i promocional de la Comunitat Valenciana.

   L'acord encara no està tancat, ja que falta concretar el finançament per a la construcció d'espais. Per a açò, dimarts que ve hi haurà una nova reunió telemàtica entre representants de la cadena i de l'Institut Valencià de Finances (IVF), que s'encarregaria de la mediació amb alguna entitat bancària.

   A partir d'ací, la intenció de la Generalitat és que els responsables d'Euronews visiten els espais de Districte Digital durant el pròxim mes de juny, abans de les festes de Fogueres.

   Al fil d'aquest projecte, un informe de KPMG encarregat pel Consell estima que es podrien crear fins el 6.000 ocupacions directes i indirectes i que l'impacte econòmic associat podria ascendir a 200 milions d'euros.