Publicado 30/09/2022 10:35

La Generalitat impulsa una trobada per a informar a joves sobre oportunitats laborals a Europa

   VALÈNCIA, 30 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha impulsat una jornada lúdic-formativa per a informar a joves de 16 a 29 anys sobre les oportunitats que la Unió Europea els brinda en matèria de formació i ocupació.

   Així, l'esdeveniment 'Plaça Europa', que tindrà lloc a València el dissabte 1 d'octubre en la zona del MUVIM, acostarà la gent jove informació d'especial interés sobre beques formatives i programes d'ocupació oferits per institucions europees, al mateix temps que s'ofereixen també actuacions musicals i tallers de dansa o pintura.

   Sobre aquest tema, el conseller, Arcadi España, ha explicat que l'objectiu és que la gent jove conega tots els programes finançats amb fons europeus que posa a la seua disposició la Generalitat perquè "valoren les possibilitats que se'ls presenten de millorar la seua qualificació professional o aconseguir un lloc de treball".

   "Tot açò, des d'un vessant lúdic que conjumina la possibilitat d'informar-se amb la de gaudir d'activitats musicals, d'art urbà i pintura a l'aire lliure. Volem acostar-nos al llenguatge de la gent jove i connectar amb ells i amb els seus interessos", ha apuntat Arcadi España.

   L'esdeveniment comptarà amb la presència de stands d'organismes públics com LABORA, IVACE, IVAJ, Conselleria d'Educació, Cultura i Esport o València Activa, entre uns altres, que facilitaran a les i els joves visitants informació sobre les seues activitats.

   Així mateix, a través del llenguatge universal de la música es donarà protagonisme a bandes joves que amenitzaran la jornada amb les seues actuacions fins a les 22:00 hores del dissabte i entre les quals destaquen grups com, Hinds, Ay Trick, Sandra Monfort, Lespurna o Zanco Shadow. A més, es realitzarà una activitat grupal de dansa urbana, a càrrec del coreògraf Michael Fau, i un mural artístic col·laboratiu en el qual les persones assistents podrà realitzar els seus grafitis.

"VOLEM DONAR VEU ALS JOVES"

   Al llarg de l'esdeveniment també tindran lloc taules redones, dinàmiques i tallers, on joves que han participat en programes europeus i beques explicaran les seues experiències d'estudis i ocupació en altres països. "Volem donar veu a la gent jove i que ens explique com ha sigut la seua participació en els programes, quins han après i perquè els han servit. Per a açò invertirem els papers, de manera que hi haurà joves parlant i polítics, gestors i experts escoltant", ha assenyalat el titular d'Hisenda.

   "Plaça Europa pretén donar més possibilitats d'aprendre, d'obrir la ment, de compartir visions, conéixer a persones i participar en activitats per tota Europa. La joventut és el moment per a construir un futur professional i personal d'oportunitats, al mateix temps que es reforça un sentiment de ciutadania europeu sobre la base dels seus valors: llibertat, democràcia, pau i igualtat d'oportunitats", ha indicat Arcadi España.

   L'esdeveniment, organitzat per la Direcció general de Fons Europeus, està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu Comunitat Valenciana 2014-2020.