El golf de València registra el segon sisme d'aquesta setmana

Sisme registrat aquest dimecres en el Golfo de València
ING
Actualizado 17/10/2018 13:48:53 CET

VALÈNCIA, 17 Oct. (EUROPA PRESS) -

El golf de València ha registrat en la matinada d'aquest dimecres un terratrèmol --en un primer momentp s'ha informat que era de magnitud 4 i després s'ha rebaixat a 3,8--, el segon d'aquesta setmana, que s'ha deixat sentir en una desena de localitats, segons ha informat l'Institut Geogràfic Nacional (IGN).

El sisme s'ha produït a les 4.51 hores d'aquest dimecres a 48 quilòmetres al nord del Cap Sant Antoni, en el Golf de València, i a 11 quilòmetres de profunditat.

El tremolor s'ha deixat sentir en les localitats de Manises, Alacant, Cullera, Paterna, i Sueca amb una intensitat entre V i III i en menor mesura en les poblacions d'Alboraia, Alfafar, Burjassot,
a Gandia i la seua platja, i a València.

El Centre de Coordinació d'Emergències 112 ha rebut 14 telefonades relacionades amb aquest sisme des de València, Sueca, Oliva i Gandia, segons ha informat aquest organisme autonòmic.

Es tracta del segon tremolor registrat en 48 hores en el Golf de València després del produït en la matinada del passat dilluns de magnitud 2,5, encara que en eixa ocasió no es va deixar sentir entre la població.

L'Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha rebaixat la magnitud del terratrèmol registrat aquest dimecres a les 04.51 hores al golf de València, de 4 a 3,8, encara que manté la profunditat del seu origen en 11 quilòmetres i la intensitat màxima percebuda per la població en III.

   El portaveu de la Xarxa Sísmica Nacional de l'IGN, Emilio Carreño, ha explicat a Europa Press que es tracta del quart sisme registrat al mateix lloc, a 48 quilòmetres al nord del cap Sant Antoni, en els últims dos dies, després que dilluns 15 s'observaren tres tremolors de magnituds 2,5; 2,8 i 2,9.

   El tremolor s'ha deixat sentir a les localitats de Manises, Alacant, Cullera, Paterna i Sueca amb una intensitat entre V i III i en menor mesura a les poblacions d'Alboraia, Alfafar, Burjassot, a Gandia i la seua platja, i a València.

   No obstant açò, ha afegit que els geògrafs han indicat que quan es produeixen sismes en eixa zona "generalment no hi ha rèpliques", de manera que encara desconeixen què pot suposar aquesta situació.

   "Hem estudiat les falles actives a la zona i no coincidixen amb cap d'elles. Hem calculat també com es mou i tampoc coincideix amb les més pròximes", ha afegit.

   Així mateix, ha apuntat que no es descarta que "senzillament" es tracte d'un lliscament submarí que ha provocat un alliberament d'energia de magnitud 3,8. "Hem d'analitzar si ha sigut provocat per una falla o bé per un gran lliscament de la plataforma continental", ha comentat.

   En tot cas, ha descartat que aquest moviment sísmic tinga "res a veure" amb els terratrèmols registrats enfront de les costes de Vinaròs a l'agost i setembre de 2013 en la falla d'Amposta, que està "molt més a dalt" d'aquesta zona.


-. Firma: SZJ .-

colaboracio