Publicado 17/05/2021 17:41CET

El Govern britànic desaconsella reservar vacances en els països amb el color ambre, com Espanya

Un avió a Aeroport d'Heathrow, a Londres
Steve Parsons/PA Wire/dpa

   MADRID, 17 maig (EUROPA PRESS) -

   El Govern del Regne Unit ha desaconsellat als seus ciutadans reservar vacances en els països que entren dins de la categoria ambre del semàfor epidemiològic, entre ells Espanya, si bé ara ja no és il·legal que els britànics viatgen a aquest tipus de destinacions després de la revisió de les restriccions.

   "La nostra recomanació és que ningú hauria de viatjar als països de la llesta ambre en honor de la salut pública", ha declarat un portaveu de Downing Street que ha plantejat que els viatges es reserven per a circumstàncies "essencials" i "inevitables", segons el diari 'The Guardian'.

   El semàfor elaborat per Londres ha deixat diverses destinacions vacacionals com Espanya i França en un terme mitjà entre els països en verd, als quals "és segur viatjar", i uns altres en roig als quals està prohibit desplaçar-se per la prevalença del coronavirus i la presència de variants potencialment perilloses del SARS-CoV-2.

   El portaveu ha evitat reconéixer discrepàncies entre les recomanacions del Govern i les mesures restrictives aplicades per als casos en ambre i ha insistit en qualsevol cas en què el Govern "no vol que els ciutadans viatgen" a aquestes destinacions. "Les regles ho diuen molt clarament", ha subratllat.

   Les noves normes estipulen per al cas dels viatgers arribats de països com Espanya l'obligatorietat de presentar un test negatiu previ i, a l'arribada, una quarantena de deu dies, sense que siga necessàriament en un hotel. També planteja una altra dos proves addicionals de coronavirus.

Contador
colaboracio