Publicado 26/10/2020 18:00CET

El Govern central apujarà un 0,9% el salari dels treballadors públics el 2021

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, compareix en roda de premsa a La Moncloa per informar de l'evolució de la pandèmia. Madrid (Espanya), 22 d'octubre del 2020.
EUROPA PRESS/R.Rubio.POOL - Europa Press

Aprovarà una oferta d'ocupació pública de 28.055 places el 2020

MADRID, 26 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern central aprovarà una pujada salarial del 0,9% per als treballadors públics de cara al 2021, en línia amb la previsió d'inflació del pròxim exercici i amb la revaloració per a les pensions públiques, segons han confirmat a Europa Press fonts del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública.

Així ho traslladarà el Govern espanyol als sindicats de l'àrea pública en la reunió d'aquest dilluns a la tarda de la Mesa General de les Administracions Públiques per tractar l'oferta d'ocupació pública del 2020 i els pressupostos del 2021, pel que fa a la pujada salarial i les places públiques.

L'executiu finalment ha decidit que aprovarà una pujada del sou dels treballadors públics del 0,9% el 2021, en línia amb la revaloració de les pensions vinculades a l'IPC que es va traslladar a Brussel·les en el pla pressupostari.

Aquesta pujada és inferior a la del 2% que s'ha aprovat enguany, que podria arribar al 2,3% si se sumen fons addicionals. El Ministeri de Política Territorial i Funció Pública destaca que amb l'increment salarial als funcionaris es vol reconèixer el treball del personal de serveis i de les administracions públiques, que fan un treball "imprescindible" i es troben en una situació "difícil" a causa de la pandèmia.

L'any 2018 l'exministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va obtenir un acord amb els sindicats per fixar augments salarials d'entre el 6,1% i el 8,8% fins al 2020 en relació amb el creixement i el compliment dels objectius de dèficit.

OFERTA D'OCUPACIÓ PÚBLICA DE 28.000 PLACES

Pel que fa a l'oferta d'ocupació pública, el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública aprovarà 28.055 places el 2020, inferior a l'oferta de 33.000 places de l'any passat (la més elevada en deu anys), tot i que en la del darrer any s'incloïen 5.000 places d'estabilització.

A més, l'OEP d'aquest any inclou 8.996 places de promoció interna, la més gran de la història. La setmana passada els sindicats no van donar suport a l'acord sobre les places de l'AGE perquè el van considerar "insuficient".

colaboracio