El Govern convocarà pròximament noves ajudes per a la digitalització en zones rurals

La secretària d'Estat de Telecomunicacions, María González; la vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño; el president del Govern, Pedro Sánchez;  i la secretària d'Estat de Digitalizació
Gustavo Valiente - Europa Press
Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 16:11

   MADRID, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, ha assenyalat que Red.es està "a punt" de publicar una convocatòria per a la digitalització d'àrees rurals com a mostra del compromís de l'Executiu amb les zones rurals i la "vertebració del país".

   Així mateix, ha destacat en la seua compareixença d'aquest dimecres en la Comissió de Pressupostos del Senat els retocs en la llei de subvencions per a agilitzar els cobraments dels digitalitzadors en el Kit Digital, programa que ha rebut sol·licituds per valor de quasi 1.600 milions d'euros.

   Artigas ha desglossat les xifres del programa, que ha rebut 78.000 sol·licituds d'empreses d'entre 10 i 49 treballadors; així com 70.000 en el tram d'entre 3 a 10 treballadors i quasi 79.000 sol·licituds en les microempreses d'entre 0 i 3 empleats --l'últim a obrir-se--. "Hi ha més de 530 milions d'euros en mans de les pimes", ha subratllat.

   La Secretaria d'Estat dirigida per Artigas compta amb un pressupost de 2.724 milions d'euros per a 2023, una suma similar al de 2022 i del que el 90% procedeix del Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

   A continuació, ha sigut el torn de compareixença de la secretària d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, María González Veracruz, que ha fet també recalcament en el compromís del Govern amb portar la connectivitat a alta velocitat en tot el territori.

   González ha subratllat a més que l'Executiu aspira al fet que les bretxes de connectivitat no es reproduïsquen amb el desplegament del 5G, d'ací les ajudes per a crear la infraestructura necessària per al desplegament amb la fibra a la torre.

   Així mateix, ha posat en valor la publicació de la primera convocatòria d'Único Demanda Rural per a fer arribar a preus assequibles connectivitat a zones rurals sense fibra òptica.

   La secretària d'Estat ha posat l'accent que Espanya serà dels primers països europeus a licitar totes les bandes d'espectre destinades al 5G, la qual cosa li donarà una oportunitat de liderar aquesta tecnologia en el continent. No obstant açò, ha reconegut que els operadors hagueren desitjat retardar l'última subhasta del 5G, prevista per al 22 de desembre.