Publicado 07/12/2021 14:52CET

El Govern descarta restriccions per a Nadal i ressalta la seguretat que donen les vacunes i les mascaretes

Encesa de les llums de Nadal a València
JORGE GIL - EUROPA PRESS

   Indica que el grau d'immunització i la conducta dels espanyols eviten prendre mesures que puguen afectar també a l'economia

   MADRID, 7 des. (EUROPA PRESS) -

   La portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, ha subratllat que la vacunació i l'ús de les mascaretes permeten afrontar amb seguretat les festes de Nadal i que la perspectiva de l'Executiu és evitar restriccions pel Covid-19.

   D'aquesta forma, ha indicat que les decisions es prendran de forma concertada amb les comunitats autònomes, però ha assenyalat que la situació és "ben diferent" al Nadal de l'any passat i no es preveuen restriccions que, a més, podrien afectar a sectors econòmics.

   En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ha assenyalat que la diferència substancial pel que fa a 2020 és l'"èxit" del procés de vacunació i la "responsabilitat absoluta" de la ciutadania, que segueix utilitzant la mascareta de forma massiva, permeten afrontar unes festes nadalenques amb seguretat.

   I és que ha defès que la incidència d'Espanya és més baixa que altres països precisament per aquests dos factors, per la qual cosa la guia de l'Executiu és "vacunació i precaució", la "ciència i la prudència".

   Per tant, està convençuda que, després de l'experiència en els moments "més durs" amb restriccions per la pandèmia, la ciutadania gaudirà d'aquesta festivitat amb "seguretat" i ha interioritzat l'ús de mascareta fins i tot a l'exterior (malgrat no ser obligatori quan hi ha més de metre i mig de distància), els consells de ventilació en zones interiors o evitar aglomeracions.

   Rodríguez ha ressaltat que, en matèria de vacunació se segueixen donant passos "a bon ritme" com ampliar el procés d'immunització contra el Covid-10 a xiquets entre els 5 i els 11 anys. D'aquesta forma, ha pronosticat que a meitat de mes arribaran les noves dosis i que la inclusió d'aquest nou col·lectiu permetrà seguir controlant la incidència de la malaltia.

colaboracio