El Govern d'Itàlia declararà l'estat d'emergència a Venècia per les últimes inundacions

Publicado 14/11/2019 14:47:43CET

ROMA, 14 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Itàlia celebrarà aquest dijous una reunió extraordinària presidida pel primer ministre, Guiseppe Conte, per a aprovar la declaració de l'estat d'emergència a Venècia com a conseqüència d'inundacions per la segona marea més alta de la història d'aquesta ciutat italiana, ha informat l'agència de notícies local Adnkronos.

"En el Consell de Ministres de hui aprovarem el decret que declara l'estat d'emergència com ha sol·licitat el president de la regió del Véneto, Lucca Zaia", ha anunciat el cap del Govern italià, després d'una reunió que ha mantingut en la seu de la Prefectura.

La declaració de l'estat d'emergència a Venècia permetrà destinar les primeres dotacions financeres per a operacions de salvament i rescat i per a reactivar els servicis que han quedat suspesos per les inundacions.

"Pel que fa a la resta de danys hi ha dos fases: La primera consistirà en indemnitzacions privades i d'operadors comercials fins a un límit de 5.000 euros per als ciutadans i de 20.000 per als operadors. Aquests fons podran arribar prompte. Els que tinguen danys més importants es quantificaran amb més calma i amb una avaluació tècnica", ha assenyalat Conte.

Durant la nit del dimecres al dijous, la situació ha romàs en calma en la Llacuna de Venècia però la previsió per a aquest dijous torna a ser preocupant, ja que l'aigua arribarà a aconseguir un nivell d'1,25 metres, pujant encara més el divendres, quan es preveu que arribe als 1,4 metres.

La marea alta registrada en la nit del dimarts al dimecres ha sigut la segona més elevada de la història de Venècia i ha provocat importants inundacions en la ciutat a pesar de l'existència del macroprojecte de barrera protectora MOSE, dissenyat precisament per a evitar inundacions. Conte ha dit que el Govern està llest per a nomenar "un comissari extraordinari" com a responsable de la barrera MOSE.

Contador
colaboracio