Grup Anecoop supera els 1.000 milions d'euros de facturació

Assemblea General d'Anecoop
ANECOOP
Publicado: jueves, 21 marzo 2024 18:55

   VALÈNCIA, 21 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La facturació combinada de totes les empreses del Grup Anecoop ha sobrepassat per primera vegada la barrera dels 1.000 milions d'euros, fins a situar-se en 1.001 milions d'euros, enfront dels 998 milions d'euros que va obtenir en el passat exercici.

   La cooperativa agroalimentària ha celebrat aquest matí a l'Auditori Víctor Villegas de Múrcia la seua Assemblea General, on ha presentat les xifres de l'exercici 2022-2023 davant de més de 67 socis de tota Espanya.

   Anecoop S. Coop. ha aconseguit novament una xifra rècord de facturació de 846,9 milions d'euros, un 2,7% més que l'any anterior, i malgrat la complicada conjuntura econòmica i geopolítica, els agricultors integrats en Anecoop han vist incrementades de forma notable les seues liquidacions, segons ha informat la cooperativa.

   El volum comercialitzat ha descendit un 14,3%, situant-se en 650.978 t+kl; una menor producció en quasi la totalitat dels productes -com a conseqüència d'una climatologia adversa- explica aquesta reculada.

    El creixement del preu mitjà per quilo pagat als agricultors socis s'ha elevat un 20,7% sobre l'any anterior".

    Per producte, ha destacat l'increment en facturació d'un 48% en flors i plantes, una línia de producte que cobra impuls dins del Grup, i de les hortalisses, amb una pujada del 12%.

    Després de la lectura global de l'exercici, els responsables d'Anecoop han volgut recordar la situació geopolítica dels últims anys, en clara referència a la necessitat de no baixar la guàrdia i "arreplegar el guant" des de la responsabilitat que defineix la missió de la cooperativa de segon grau.

    En aquest sentit, el seu president, Alejandro Monzón, ha afirmat que, "si bé és cert que la situació és desfavorable per a tots els sectors, el nostre és especialment sensible per molts motius. El més evident, per la immediatesa de comercialització que els nostres productes precisen i l'ajust quasi diari dels costos de producció".

   Els responsables d'Anecoop han assenyalat que la rendibilitat passa per l'adopció de mesures recolzades per la investigació que la cooperativa de segon grau realitza tant en el camp com en laboratori.

    En 2022/2023, el control biològic de plagues, la integració de la intel·ligència artificial per a millorar la producció o la modernització del regadiu basat en la digitalització i les noves tecnologies, han centrat els projectes de R+D+IT.

   El president d'Anecoop ha posat en valor el rol d'Anecoop, els seus 67 cooperatives i empresa sòcies, i les seues milers d'agricultors associats, en el desenvolupament sostenible de l'activitat agrícola. "Hem configurat una estructura poderosa, capaç d'alleujar les limitacions que deixen fora de l'abast de xicotets i mitjans productors les tecnologies de producció avançada o les pràctiques sostenibles, i que els dota de la força que dona el grup enfront de la negociació en el mercat".

   El director general d'Anecoop, Joan Mir, ha repassat els factors en contra als quals el camp ha hagut d'enfrontar-se al llarg dels últims anys. Una climatologia adversa, que ha delmat collites. La inflació i el conseqüent encariment de les matèries primeres, de l'energia i del cost general de la vida. La competència deslleial per la irrupció de productes de països tercers. Factors tots ells que "només podrem enfrontar des de la innovació en gestió i eficiència", ha reconegut.

   Per al director general d'Anecoop, "un clar exemple d'això és el Grup Persimon, on la cooperació i el compromís entre les cooperatives, i d'aquestes amb Anecoop i viceversa, han sigut clau per a la seua evolució".

    En la seua intervenció, Joan Mir s'ha referit també a les mobilitzacions del sector que s'han estès per tota Europa en els últims mesos, qualificant de "socialment inacceptable i injust" que es desdenye a un sector que durant la pandèmia "va demostrar el necessari que és per a un país tenir un sector agrari potent, competitiu, independent i divers".

    En aquest sentit, ha afegit que "el sector necessita que se li escolte i se satisfacen les seues justes reivindicacions", fent una clara crida a l'Administració i a la societat en general en defensa del camp espanyol. En referència a impulsar la competitivitat com a prioritat d'Anecoop, Mir ha detallat els moviments de socis al llarg de l'últim exercici. Al respecte ha matisat que "tenim menys entitats, però més grans, integrades i fortes, per a donar resposta als nous reptes dels nostres clients, dels nostres consumidors i dels nostres agricultors".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià