La Guàrdia Civil ja investigava altres quatre sabotatges contra el tren d'Extremadura amb pneumàtics i una biga

Tren descarrilat a Torrijos (Toledo)
EUROPA PRESS
Publicado 15/1/2019 16:59:04CET

MADRID, 15 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Civil ja investigava quatre incidents qualificats indiciariamente com a sabotatges contra el tren la línia ferroviària que uneix Madrid i Extremadura, tots ells ocorreguts al gener i abans que ahir descarrilara un tren prop de l'estació de Torrijos (Toledo), segons han informat a Europa Press fonts de l'Institut Armat.

Els investigadors de la Guàrdia Civil analitzen els punts on es van dur a terme aquests incidents en els quals es van col·locar pneumàtics per a dificultar la circulació ferroviària. En una ocasió fins i tot es va arribar a utilitzar una biga, per la qual cosa es van obrir diligències d'ofici davant el potencial perill per als viatgers.

Les citades fonts han precisat que les investigacions policials estan obertes, sense voler concretar dades sobre les mateixes per a no posar en risc la investigació. Renfe ha anunciat que investigarà les causes del descarrilament sense causar ferits d'aquest dilluns a la nit del tren Madrid-Zafra prop de l'estació de Torrijos, entre les quals no descarta "agents externs".

Fins al lloc es van desplaçar efectius de la Guàrdia Civil, a més de la Policia Local i Protecció Civil de Torrijos, així com una ambulància de suport vital metge d'Urgències i una UVI. Diferents sectors de la societat extremenya porta anys reclamant millores per a un servei ferroviari que qualifiquen de deficient.

El president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Encalla, ha reclamat a Renfe que informe "immediatament" de les causes per a decidir "si l'honest no és suprimir" els viatges fins que s'inaugure la nova connexió. Les avaries en els trens que uneixen Madrid amb les poblacions extremenyes són recurrents. Fa dos setmanes més de 150 passatgers es van quedar parats en Navalmoral de la Mata (Càceres), en aquesta ocasió per una avaria.

colaboracio