Hisenda enviarà al jutge els certificats de pagaments del Govern català des del 2015 i la informació bilateral requerida

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro
Europa Press
Publicado 19/4/2018 10:47:52CET

MADRID, 19 Abr. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri d'Hisenda enviarà al jutge Llarena en els propers dies tots els certificats dels pagaments que ha fet la Generalitat de Catalunya des de l'any 2015, segons van informar a Europa Press fonts d'aquest departament ministerial, així com tots els requeriments bilaterals d'informació que s'han dut a terme des del Ministeri a la comunitat autònoma.

Les fonts consultades recorden que el Ministeri que dirigeix Cristóbal Montoro va establir un sistema de controls reforçats a Catalunya des de l'any 2015. Aquesta mesura es va adoptar, assenyalen, perquè amb la deriva política que estava tenint aquesta comunitat autònoma hi havia perill que es desviaren fons públics de la prioritat que es prestaren serveis públics fonamentals, a assumptes no emparats per la Llei. Aquest control específic, a més, estava emparat per la Llei d'Estabilitat.

No obstant això, la mesura es va endurir el juliol del 2017 i va arribar al màxim amb la intervenció de l'autonomia en aplicació de l'article 155 de la Constitució. Les fonts d'Hisenda consultades expliquen que una vegada que s'arriba en aquest punt es té un grau de traçabilitat molt gran dels compromisos de pagament i dels pagaments finals que fan les entitats de crèdit, perquè abasten tota l'administració de la comunitat autònoma.

A més, l'interventor de la comunitat autònoma ha d'emetre un certificat de cada contracte o cada pagament que fa la Generalitat, explicar l'objecte i constatar que es duu a terme d'acord amb la Legislació. Tota la informació està basada en els certificats emesos i en els escorcolls informàtics de totes les operacions.

colaboracio