Publicado 19/04/2021 15:57CET

Hostelers demanen ampliar aforament a dos terços, tancar a les 22h i un pla per a banquets i esdeveniments

Diverses persones en la terrassa d'un bar, el dia en què s'amplien a sis els comensals per taula
Jorge Gil - Europa Press

   VALÈNCIA, 19 abr. (EUROPA PRESS) -

   La Confederació Empresarial d'Hoteleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR) proposarà aquest dimarts 20 a la Conselleria de Sanitat una sèrie de flexibilitzacions en les restriccions del sector, com ampliar l'aforament en espais interiors a dos terços i l'horari de tancament fins al toc de queda a les deu de la nit o un pla per als banquets i esdeveniments dels pròxims mesos.

   Es tracta d'una proposta per a avançar en el pla de desescalada en la taula de treball amb Sanitat, davant la situació epidemiològica estable a la Comunitat i el gran esforç realitzat per les empreses i negocis i treballadors del sector, "assumint unes restriccions molt dures", anuncia en un comunicat.

   Una de les seues peticions és un pla d'etapes específic per a les activitats de salons de banquets i esdeveniments, que actualment pateixen "importants restriccions quant al nombre de comensals per esdeveniment (15 i 20 persones, segons siga en interiors o terrasses) que fa impossible en la pràctica la seua activitat".

   Per a la patronal, la planificació d'aquest subsector és clau perquè puguen realitzar una obertura organitzada i planificar els seus esdeveniments per als pròxims mesos en condicions òptimes.

   També vol que Sanitat concrete aspectes com la realització d'actuacions musicals professionals i dels dj's en els establiments d'oci o la planificació de l'ús progressiu de les barres o dels bufés lliures o 'self-service' amb aplicació dels protocols sanitaris.

   Davant la inminencia de la fi de l'estat d'alarma, previst per al 9 de maig, veu necessari que es planifiquen les condicions d'obertura en col·laboració amb els sectors empresarials, "especialment les activitats d'oci amb els corresponents protocols i mesures tecnològiques necessàries per a poder reprendre l'activitat després de més d'un any tancats".

   Aquesta organització aglutina a les patronals Federació Empresarial d'Hoteleria de València (Hoteleria València), Associació Provincial d'Empresaris d'Hoteleria i Turisme de Castelló (ASHOTUR) i Federació Empresarial d'Hoteleria de la Província d'Alacant (FEHPA).

Contador
colaboracio