Publicado 26/01/2022 13:39

Iceta, sobre la cessió de la Dama d'Elx: "Hi ha obres que, per la seua naturalesa, corren risc en un trasllat"

SUBDELEGACIO DEL GOVERN. REUNION MIQUEL ICETA, MINISTRE DE CULTURA, VIRGINIA BARCONES I ANGEL BLANCO.
EMILIO FRAILE

   ZAMORA, 26 gen. (EUROPA PRESS) -

   El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha evitat posicionar-se sobre un possible trasllat de la Dama d'Elx al seu lloc de procedència i ha apuntat a "seguir sempre el consell" dels tècnics dels diferents museus amb els quals treballa l'Estat.

   El ministre ha assegurat que "hi ha obres que, per la seua naturalesa, corren risc en un trasllat" i per açò ha preferit "no generar expectatives molt grans" sobre aquest tema.

   Iceta ha respost d'aquesta manera a preguntes dels mitjans de comunicació sobre eixa petició de trasllat de la Dama d'Elx. El ministre ha defès que la idea del Govern és que "el patrimoni nacional és del conjunt dels espanyols" i que per açò l'objectiu número 1 de la seua cartera és "tractar d'acostar-lo a tots els racons d'Espanya"

   No obstant açò, aquest objectiu dependrà de cada peça sobre la qual es plantege un possible moviment. "Hi ha obres que, per la seua naturalesa, corren risc si es mouen o traslladen i per açò atendrem sempre al que diguen els informes dels tècnics", ha expressat. Per eixa raó, el ministre ha assegurat que prefereix "no generar expectatives molt grans", ja que el Govern no vol "afectar la integritat de les col·leccions públiques".

colaboracio