Publicado 25/02/2021 18:38CET

Iglesias admet que la coalició amb el PSOE "no és un camí de roses": "El govern és un terreny de combat polític"

El vicepresident segon del Govern espanyol, Pablo Iglesias, en una sessió de control al Congrés dels Diputats. Madrid (Espanya), 24 de febrer del 2021.
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

MADRID, 25 Feb. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident segon i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat que la coalició amb el PSOE "no és un camí de roses", perquè formar part del Govern central és un "terreny de combat polític", però també "val la pena" perquè així es garanteixen polítiques de canvi mitjançant mesures progressistes.

En aquest sentit, ha recalcat que la presència d'Unides Podem dins l'executiu és positiva per aconseguir avanços, tot i que també ha dit que "no s'ha de descartar mai que s'arribe a un moment" que es diga "fins ací hem arribat", en al·lusió a la possibilitat de ruptura.

"Hem dit des del començament que el Govern espanyol és un terreny de combat polític, un combat des de la cordialitat i lleialtat a l'acord de govern, però que després no n'hi ha prou amb posar-ho en el paper, moltes vegades no ho volen fer", ha dit en una entrevista del canal FurorTV a Twitch, que ha recollit Europa Press.

Malgrat que hi ha aspectes que "costa" desplegar, la qual cosa "pot veure tothom" en els moments de tensió sobre les diferències dins l'executiu, Iglesias sí que ha admès que el volum d'iniciatives que s'han desplegat, en plena crisi del coronavirus, és "impressionant" en l'àmbit de tots els ministeris.

Entre aquestes fites ha citat el desplegament de l'ingrés mínim vital, amb tots els seus "defectes", la regulació de la publicitat de les cases d'apostes o revertir les retallades del PP en la lluita contra la violència de gènere.

No obstant això, hi ha altres iniciatives que costaran, ha pronosticat, per referir-se a dos casos concrets del Ministeri d'Igualtat: la llei trans i la llei de garantia integral de la llibertat sexual 'només sí és sí'.

Del primer cas ha apuntat que és un compromís de l'executiu que suscita "resistències", però tirarà endavant perquè ho recull el pacte, fet que obliga el PSOE a impulsar-la. Sobre la segona llei ha lamentat l'informe crític del Consell General del Poder Judicial, que en la seua opinió va per "darrere del que demanen les dones i la societat espanyola". En aquest cas, també ha vaticinat que s'acabarà impulsant.

"Està clar que ens costa molt, però continuem pressionant", ha insistit abans de lloar també la seua tasca perquè s'aprovara la prohibició dels desnonaments durant l'estat d'alarma o aprovar els pressupostos generals de l'Estat amb el bloc d'investidura, en comptes de amb Ciutadans.

colaboracio