Iglesias admet la "nefasta" situació de Veneçuela i que no comparteix algunes "ximpleries" que va dir en el passat

Pablo Iglesias compareix en Comissió d'Investigació sobre el finançament de
Ricardo Rubio - Europa Press
Publicado 13/12/2018 16:25:59CET

MADRID, 13 Dic. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat aquest dijous que la situació política i econòmica actual de Veneçuela és "nefasta", i ha reconegut que no comparteix algunes de les opinions polítiques o fins i tot "ximpleries" que va manifestar en el passat, lloant aquest país i el Govern d'Hugo Chávez.

"He pogut dir coses i opinions polítiques que ara no compartisc. Crec que rectificar en política està bé", ha admès durant la seua compareixença en la Comissió que investiga el finançament dels partits polítics, per a explicar els comptes del seu partit i els suposats vincles amb Veneçuela dels quals li acusa el PP.

Iglesias ha reconegut aquest canvi d'opinió, després que el portaveu del PP en aquesta comissió, Luis Aznar, li mostrara diversos fragments d'intervencions seues del passat, com d'una entrevista en una televisió veneçolana en 2013 --abans que fundara Podem en 2014--.

ELOGIS A CHÁVEZ I VENEÇUELA, UN EXEMPLE

En aquesta entrevista, el líder del partit morat va afirmar, entre altres coses, que li emocionava escoltar l'aleshores ja mort president veneçolà Chávez, que li "trobava a faltar molt", o que Veneçuela era "una referència fonamental per als ciutadans del sud d'Europa".

Durant la seua compareixença en el Senat d'aquest dijous, Iglesias no ha concretat quals són les opinions de les quals es penedeix, però sí ha deixat clar que actualment pensa que la situació a Veneçuela és "nefasta" i que el que va dir "fa alguns anys no es correspon" amb el que pensa ara".

"Estic segur que vosté també es penedeix d'alguna cosa que haja dit o pensat", ha assegurat, dirigint-se al portaveu del PP, al mateix temps que ha defès que, a més, les "ximpleries que haja pogut dir o les opinions polítiques" que haja manifestat, "difícilment tenen a veure amb l'objecte de la comissió, que és el finançament de Podem".

Així mateix, Iglesias també ha assegurat que es penedeix d'haver fet "bromes masclistes" en privat, com la qual va realitzar sobre la periodista Mariló Montero en una conversa privada en l'aplicació de missatgeria Telegram, que li ha recordat el portaveu 'popular'.

"Sent molta vergonya d'haver fet en un missatge de Telegram privat una broma masclista imperdonable. A vegades he fet comentaris que quan lliges després dius: és impresentable. Ací el que un pot fer és demanar disculpes i dir: Ho sent molt i açò ho vaig fer malament", ha emfatitzat.

Aznar ha fet referència a aquest missatge després que Iglesias li recordara el 'whatsapp' que el portaveu del PP en el Senat, Ignacio Cosidó, va enviar al seu grup parlamentari fa unes setmanes explicant les negociacions per a renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), i celebrant que fruit d'elles, anaven a tindre el control de la sala Penal "des de darrere".

"Els 'whatsapp' els carrega el diable", ha avisat Aznar a Iglesias, abans de recordar-li el missatge que el líder de Podem va escriure sobre Mariló Montero, assegurant que 'l'assotaria fins que sagnara', i que va ser difós pel digital 'Okdiario' en 2016.

colaboracio