Publicado 27/10/2020 10:18CET

Intervinguts a Alacant 66 objectes d'ivori de procedència il·legal valorats en quasi 4.000 euros

Algunes de les peces d'ivori intervingudes
GUARDIA CIVIL

ALACANT, 27 Oct. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Civil ha intervingut en la província d'Alacant un total de 66 objectes d'ivori de procedència il·legal, valorats en 3.860 euros, en un operatiu de tres setmanes de durada que ha dut a terme en el marc de les actuacions per a la protecció de la flora i la fauna. Els agents han denunciat 12 persones residents en diferents localitats per infringir la normativa estatal de repressió del contraban.

Segons ha informat l'institut armat en un comunicat, a la fi del passat mes de setembre, el Servici de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil d'Elx va detectar un gran nombre d'anuncis publicats en internet en els quals s'oferia la venda de diferents objectes d'artesania i joieria que, per les seues característiques, podien ser d'ivori.

L'ivori està inclòs en els Apèndixs I i II del Conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITES) com a part d'un animal protegit. Per al seu comerç ha d'acreditar-se la legal procedència i tinença.

Els agents van iniciar una investigació per a inspeccionar els objectes que s'estaven comercialitzant. En primer lloc, van localitzar i van identificar els venedors i, posteriorment, van procedir a inspeccionar els objectes el passat 20 d'octubre.

Després de comprovar que efectivament existia una "significativa similitud morfològica" dels efectes inspeccionats amb l'ivori, es va requerir als propietaris que acreditaren el seu origen legal. No obstant açò, cap d'ells va poder aportar cap documentació que demostrara que complien els requisits per a poder tindre i comercialitzar amb aquestes parts d'espècimens protegits pel Conveni CITES.

Com a resultat de l'operació, la Guàrdia Civil han denunciat 12 persones --set dones i cinc homes-- sobre la base de la Llei Orgànica 12/1995 de Repressió del Contraban, per la comercialització i tinença de parts d'espècies de fauna silvestre incloses en l'Apèndix I i II del Conveni CITES, sense acreditar que podien fer-ho.

L'import de les sancions dependrà en cada cas del valor total dels objectes que hagen sigut intervinguts a cada infractor, que en cap cas podrà ser inferior a 500 euros. Els infractors, tots ells de nacionalitat espanyola, són residents a Alacant, Elx, Torrevella, Sant Vicent del Raspeig, Santa Pola, Xixona i Mutxamel.

Els objectes han sigut depositats en les dependències de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Alacant. La Guàrdia Civil ha sol·licitat que siguen analitzats i autenticats pel Servici Oficial d'Inspecció, Vigilància i Regulació de les Exportacions (SOIVRE).

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  David Prowse, el actor que interpretó a Darth Vader, muere a los 85 años

 2. 2

  La Tierra viaja más rápido y está más cerca del centro de la galaxia

 3. 3

  Júpiter y Saturno sobrevivirán al Sol expandido pero no saldrán ilesos

 4. 4

  Un hombre de 27 años recibe cuatro heridas por arma blanca junto a la estación de Cercanías de Asamblea

 5. 5

  10 errores históricos de la temporada 4 de The Crown