Publicado 30/09/2022 18:23

Investigades dos metgesses per la mort per peritonitis del xiquet de Petrer que va acudir cinc vegades a Urgències

Archivo - Hospital d'Elda (arxiu)
GVA - Archivo

   ALACANT, 30 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La magistrada titular del Jutjat d'Instrucció 3 d'Elda (Alacant) ha citat en qualitat d'investigades dos metgesses que van atendre al xiquet de 8 anys de Petrer que va morir per peritonitis en 2020 després d'acudir cinc vegades a Urgències.

   Les dos estan citades a declarar el 12 de desembre després que un informe mèdic, sol·licitat per la jutgessa, haja determinat que va poder haver-hi una "mala praxi" per part del personal que va atendre al menor mort, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

   En concret, es tracta, en primer lloc, de la pediatra que va veure al xiquet i que, segons la família, va subministrar una medicació "inadequada" al menor, i d'altra banda, s'ha citat també una metgessa de l'hospital d'Elda que, en el moment d'examinar-lo, no estava supervisada per un superior, tal com han indicat les mateixes fonts.

   El cas es va conéixer després que la mare del menor mort denunciara en les xarxes socials que el seu fill va morir "després d'haver acudit cinc vegades a Urgències" en tres dies. Assegurava que al xiquet no li van fer "ni una ecografia ni una analítica de sang" i que el personal va al·legar que no se li van practicar més proves a causa del coronavirus.

   Després de la defunció del menor, la família va acudir al jutjat de guàrdia, que va obrir procediment penal amb diligències prèvies, ja que els resultats de la preautopsia proporcionats per la família van desvetlar que el menor va morir a causa d'una peritonitis.

   Per la seua banda, el Departament de Salut d'Elda també va obrir una investigació, a més de posar-se "a la disposició de la família per a col·laborar en l'esclariment dels fets que han desembocat en tan trist succés".