24 de febrer de 2020
 

Irene Lozano serà la nova presidenta del Consell Superior d'Esports en substitució de Maria José Rienda

Publicado 28/1/2020 10:37:17CET
La secretària d'Estat d'Espanya Global, Irene Lozano, intervé en la conferència sobre 'Desinfromación i negacionismo del canvi climàtic' durant la desena jornada de la Conferència de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP25)
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El Govern col·loca "un perfil polític" per a centrar-se en la "internacionalització" d'Espanya com a "gran potència esportiva"

MADRID, 28 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres nomenarà aquest dimarts la fins ara secretària d'Estat de l'Espanya Global, Irene Lozano, com a nova presidenta del Consell Superior d'Esports (CSD) en substitució de Maria José Rienda, segons ha confirmat Moncloa.

Fonts coneixedores de la decisió han assegurat que Rienda "ha fet un bon treball" al capdavant de la institució i que l'arribada de Lozano es justifica en la necessitat d'"un perfil més polític per al món de l'esport".

D'aquesta manera, Sánchez segueix comptant amb Lozano, que va ser una aposta personal, però no davant de la Secretaria d'Estat de l'Espanya Global que, amb la nova ministra --i amb un context polític diferent-- no estarà tan centrada en el vessant exterior del procés, sinó que inclourà diplomàcia econòmica i es reforçarà assumint l'estratègia de comunicació d'Exteriors.

En aquest context, el fitxatge de Lozano "és clau" per la seua "experiència adquirida" en Exteriors, i amb ella al capdavant del CSD es perseguirà millorar la "internacionalització i la diplomàcia" d'Espanya com a "gran potència esportiva".

Finalment, les mateixes fonts han explicat que una dels primers objectius de Lozano en la seua arribada al CSD és negociar la Llei de l'Esport "una vegada que els aspectes tècnics estan coberts".

UNA APOSTA PERSONAL DE PEDRO SÁNCHEZ

Llicenciada en Lingüística per la Universitat Complutense de Madrid; i diplomada en Filosofia pel Birkbeck College de la Universitat de Londres, ha sigut fins ara secretària d'Estat de l'Espanya Global, en el Ministeri d'Afers exteriors, UE i Cooperació.

Al capdavant d'aquest organisme, que va engegar fa un any i quatre mesos i que es consolida en la nova estructura del Govern amb tres direccions generals, ha sigut l'encarregada de protegir i projectar la reputació d'Espanya en l'exterior a través d'un fort impuls a la Diplomàcia Pública en totes les seues variants.

Una d'elles ha sigut, precisament, la Diplomàcia Esportiva, en plena coordinació amb el Consell Superior d'Esports, i que la pròpia Lozano va desgranar en el pròleg del llibre 'La Diplomàcia Esportiva com a Actor de l'Espanya Global'.

A més, la pròpia Lozano va col·laborar amb el cap de l'Executiu en l'elaboració del seu llibre, titulat 'Manual de Resistencia'. Aquest volum va sorgir arran d'unes converses entre Sánchez i la pròpia secretària d'Estat per a l'Espanya Global. "L'autor és ell, jo solament li he donat forma literària perquè em dedique a açò", va explicar.

Contador
colaboracio