Publicado 12/05/2021 13:13CET

Juny és el mes "clau" en la vacunació: majors de 50 amb almenys una dosi i arranca en la franja de més de 40 anys

Cartell que indica el punt de vacunació a la Ciutat dels Arts i els Ciències de València.
Rober Solsona - Europa Press

   Puig diu que juny serà "el mes clau" i que els majors de 50 hauran rebut almenys una dosi durant la primera quinzena

   VALÈNCIA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que el juny vinent serà "el mes clau" en el procés de vacunació contra la Covid-19. La previsió és que el procés per a la franja d'edat de 40 a 50 anys comence el 17 de juny i, a més, els majors de 50 hauran rebut almenys una dosi durant la primera quinzena.

   Així ho ha anunciat el cap del Consell després de participar en la reunió de seguiment del procés de vacunació, a la qual també han assistit la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, a més d'alts càrrecs i tècnics.

   Puig ha avançat que el dia 17 de juny s'encetarà la vacunació dels persones d'entre 40 i 50 anys, i que prèviament, durant la primera quinzena del mes, tots els majors de 50 anys hauran rebut almenys una dosi o estaran ja immunitzats.

   Així mateix, el dirigent autonòmic ha destacat que la Comunitat Valenciana ha superat els 2 milions de vacunes administrades. Un 16% de la població ja te la pauta completa i un de cada tres valencians (33%) ha rebut almenys una dosi. En aquest sentit, ha explicat que el procés de vacunació avança "a bon ritme", assegurant que en només una setmana s'ha aconseguit la xifra rècord de 290.000 dosi inoculades.

   Afegeix que aquesta setmana s'han rebut 267.000 dosis i que està previst que en els dos últimes setmanes de maig arriben un total de 433.000, més les que distribuïsca Janssen, que encara estan per detallar.

   El president ha posat en valor l'"excel·lent tracte humà i professionalitat" dels treballadors sanitaris que estan vacunant; la "coordinació eficient" de tota la logística; així com la "confiança massiva de la societat valenciana" en el procés de vacunació, que ha qualificat de "segur, àgil i eficient".

RESIDÈNCIES

   Ximo Puig ha explicat que en quatre mesos, ja s'ha completat la vacunació de totes els persones que viuen en residències, i també s'ha vacunat tots els majors de 80 anys. A més, ha assegurat que el 93% dels persones incloses en el tram d'edat comprès entre els 70 i els 79 anys ha rebut almenys una dosi, i la mitat d'elles ja estan immunitzades per complet. Respecte a les persones majors de 60, el president ha indicat que a finals del mes de maig estaran tots immunitzats.

   El procés seguit, ha subratllat, ha permès que ja estiga protegida bona part de la població que més preocupava tota la societat valenciana. "Protegir els més vulnerables i els qui ens han cuidat tota la vida, és el que fa una societat decent i familiar com la nostra", ressalta.

   Per últim, ha detallat que la incidència actual és de 35 casos

   --"única a Espanya i referència a Europa"-- i que els hospitals estan en nivells d'agost, "gràcies a l'esforç de tota la societat, que ha donat una lliçó de civisme", la qual cosa possibilita una "obertura progressiva que ens encamina, per fi, cap a un estiu ple d'esperança", ha conclòs.

colaboracio