Publicado 26/10/2020 16:38CET

El jutjat decideix continuar la causa pel "cas dels sobres" contra Nomdedéu i acorda noves diligències

Imatge d'arxiu de Nomdedeú a l'eixida dels jutjats
EUROPA PRESS

CASTELLÓ, 26 Oct. (EUROPA PRESS) -

El jutjat d'instrucció número 2 de Castelló ha decidit continuar la causa pel "cas dels sobres" contra el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu; l'ex-vicealcaldessa de Castelló Ali Brancal; i l'exassessor de Compromís Miquel Torres, i ha acordat noves diligències. Així mateix, ordena que s'oferisca a l'Ajuntament de Castelló accions, havent de concretar l'import del perjuí causat a aquest organisme.

En una providència, la jutgessa estableix que procedeix la continuació del procediment i acorda les diligències sol·licitades per les parts consistents en la declaració testifical de tres persones, la qual haurà de practicar-se el pròxim 13 de novembre.

Així mateix, acorda demanar a l'equip d'Investigació de delictes tecnològics de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil que extraga els videos existents en les pàgines de Facebook d'Enric Nomdedéu i Ali Brancal de dates pròximes al 20 de maig del 2014.

Aquesta providència s'ha dictat després que el passat 2 d'octubre la Fiscalia i Enric Nomdedéu, Ali Brancal i Miquel Torres sol·licitaren el sobreseïment de la causa que es va obrir contra els tres després d'una querella interposada pel PP per suposadament utilitzar el servici postal municipal de l'Ajuntament de la capital de la Plana per a enviar paperetes electorals l'any 2014.

Després d'aquesta compareixença, la lletrada de l'acusació, María Jesús Domingo, va assegurar que havia demanat que continuara el procediment contra els tres querellats, així com la pràctica de noves diligències --proves testificals i un ofici a la Policia informàtica--.

La causa va ser arxivada al novembre del 2019 després que ho sol·licitara la Fiscalia. No obstant açò, posteriorment la secció primera de l'Audiència Provincial de Castelló va revocar la interlocutòria de sobreseïment provisional de la causa dictada pel Jutjat d'Instrucció 2 de Castelló i va ordenar continuar amb el procediment després d'estimar un recurs d'apel·lació presentat pel PP.

En aquesta resolució, l'Audiència va considerar que de la instrucció seguida "resulten suficients indicis racionals de criminalitat per a no descartar la participació" dels tres investigats en la presumpta comissió d'un delicte de malversació de cabals públics, per l'enviament el 2014 de sobres amb propaganda electoral de Compromís a càrrec del pressupost municipal.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Teresa Rodríguez aspira a refundar Adelante Andalucía e ir a las generales con la idea original de "obediencia andaluza"

 2. 2

  Cantabria amplía su cierre perimetral y el de los municipios hasta el 16 de diciembre

 3. 3

  El Consejo de Transparencia ordena al Ministerio de Sanidad dar a conocer los nombres del comité de expertos

 4. 4

  Marjane Satrapi, sobre las críticas feministas a la 'Ley Trans': "En los años 60 las feministas odiaban a las lesbianas"

 5. 5

  Iñaki Urdangarín guarda silencio tras la muerte de una de las personas más importantes de su vida