L'Advocacia també s'oposa a l'excarceració dels polítics presos mentre esperen sentència

Publicado 18/6/2019 16:37:51CET

MADRID, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'Advocacia de l'Estat, igual que ha fet la Fiscalia, ha informat en contra de la posada en llibertat, mentre esperen sentència, dels líders independentistes jutjats per rebel·lió en la causa del 'procés' a Catalunya Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Jordi Sánchez, Carmen Forcadell i Dolors Bassa, han informat a Europa Press fonts jurídiques.

L'informe, en la mateixa línia dels quals han vingut presentant els Servicis Jurídics de l'Estat sempre que s'han sol·licitat les excarceracions, s'ha realitzat en resposta a les sol·licituds expresses de les defenses d'alguns presos i no té a veure amb la petició realitzada aquest dimarts pel president d'ERC en el Parlament, Sergi Sabrià.

El dirigent republicà reclama que l'Advocacia sol·licite la llibertat dels polítics presos com a "gest" de cara a la investidura de Pedro Sánchez.

Així, l'Advocacia rebutja el cessament en aquests moments de la mesura cautelar de presó preventiva, donat el moment processal -amb el juí vist per a sentència i el tribunal iniciant les deliberacions- i en mantindre's a més els pressupostos que van motivar en el seu moment l'ingrés en un centre penitenciari dels encausats, com són el risc de fugida i de reiteració delictiva.

Les defenses dels exconsellers, de l'expresidenta del Parlament i de l'expresident d'Assemblea Nacional Catalana (ANC) al·legaven que una vegada el juí ha quedat vist per a sentència ja no és necessari assegurar la presència dels encausats en la vista, no existeix risc de fugida donat el seu arrelament familiar i és possible aplicar-los mesures menys oneroses.

Contador
colaboracio