L'advocat d'Olivas demana la seua absolució en sostindre que "no es pot ser estafador i estafat"

Publicado 16/9/2019 18:45:16CET
BANKIA - Archivo

Assegura que mantenia una cartera de 323.000 euros que no va desinvertir durant tot el període en què se li acusa

MADRID, 16 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'advocat de José Luis Olivas, Javier González Espada, ha sol·licitat l'absolució del seu defès dels delictes dels quals se li acusa en sostindre que "no es pot ser estafador i estafat", ja que ell també va acudir a l'eixida a Borsa de Bankia i va mantindre accions de Banc de València fins a la seua intervenció.

El lletrat que defèn a l'ex-vicepresident de Bankia i expresident de Banc de València ha iniciat en la vesprada d'aquest dilluns l'exposició de les seues conclusions definitives en el juí que investiga l'existència d'irregularitats en l'eixida a Borsa de Bankia al juliol del 2011.

Per a González, no és possible "conciliar sota la lògica el ser estafador i ser estafat". "Les inversions que Olivas va fer demostren que és impossible que coneguera cap irregularitat en la informació de l'eixida a Borsa ni una altra anterior", ha remarcat.

D'acord a la seua lectura, el fet que invertira és una "prova" de la viabilitat del projecte, mentre que mantindre la seua posició després de dimitir no solament la reforça, sinó que representa una picada d'ullet a la "confiança en els gestors que es quedaven en l'entitat".

González ha explicat que Olivas va invertir en Bankia 150.000 euros, mentre que va realitzar una primera venda al novembre del 2011 després de dimitir. "Com és normal, volia tallar llaços", ha afegit, al mateix temps que ha subratllat que la resta de la inversió la va mantindre durant tot el perímetre temporal en el qual se li acusa.

En aquest sentit, l'advocat ha reconegut que posteriorment, en el primer trimestre de 2012, Olivas es va desprendre de totes les accions, si bé ha assegurat que es va deure "a motius personals que no venen al cas".

Segons ha dit, se li acusa sobre la base que havia de conéixer tot el que esdevenia només perquè va ser president de Banc de València i vicepresident de Bankia. "Ha sigut igual tota la prova practicada en el plenari", ha retret.

BANC DE VALÈNCIA

D'altra banda, encara que ha remarcat que Banc de València no entra en l'anàlisi d'aquest procés judicial, ha volgut fer algun aclariment en assegurar que s'ha tractat l'entitat valenciana com "al Guadiana de la causa, que se li ha pogut acusar a vegades i altres no".

En aquest sentit, l'advocat ha asseverat que Olivas també tenia, amb caràcter ganancial, una cartera de 48.000 accions en 2009 de Banc de València, que posteriorment va ampliar en dos ocasions: compra 50.000 en el 2011 i altres 816 títols en el 2011. En total, sumant l'invertit en Bankia, Olivas havia desembossat 323.000 euros en el projecte.

"Evidentment no coneixia cap irregularitat, i menys quan ell mateix compra més accions. Les vendes es van produir després de la intervenció de Banc de València, en el 2012", ha remarcat.

Contador
colaboracio