Publicado 17/09/2021 16:59CET

L'Ajuntament de València aprova les ajudes a entitats esportives sense ànim de lucre per valor de 1.430.000 euros

   VALÈNCIA, 17 set. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres, en la Junta de Govern Local, la convocatòria d'ajudes i subvencions a entitats esportives sense ànim de lucre per un total de 1.430.000 euros, segons ha informat el consistori en un comunicat.

   L'objectiu d'aquesta convocatòria "és ajudar, de manera immediata i directa, al teixit esportiu i associatiu de la ciutat davant les conseqüències derivades" de la pandèmia de la Covid-19. L'objectiu és també afavorir "l'impacte positiu de l'esport sobre la salut, l'activitat física i l'ocupació", ha agregat l'administració local.

   El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies naturals des de l'endemà a la publicació al Butlletí Oficial de la Província (BOP) de les ajudes, que es durà a terme en els pròxims dies.

   La quantia econòmica destinada a l'esport de la ciutat es troba dividida en dos grans línies. D'una banda, la d'activitats i projectes esportius federats, que compta amb una dotació econòmica de 1.230.000 euros. D'altra banda, es contempla la d'esdeveniments esportius celebrats durant 2021, que té una disposició de 200.000 euros.

   La regidora d'Esports a València, Pilar Bernabé, ha destacat que aquesta convocatòria de subvencions als clubs esportius de la ciutat "ajudarà a tot el teixit esportiu de la ciutat a eixir també de la crisi que ha provocat el Covid-19".

   "Aquestes ajudes van vinculades a l'activitat que han tingut durant aquests mesos de pandèmia", ha dit. "Sabem que han sigut uns mesos difícils i per açò hem repetit les mateixes convocatòries que l'any 2020, en les quals simplement els ajudàvem no pels projectes, si no pel fet d'existir", ha apuntat.

   L'edil ha valorat "tota la tasca que estan fent els clubs a la ciutat" i ha assegurat que "afavoreix al fet que tots els nostres xiquets, xiquetes i joves que practiquen esport puguen seguir fent-ho en les millors condicions i amb la garantia que l'Ajuntament va a col·laborar i ajudar-los per a aconseguir-ho".

   La primera línia, la de major quantitat econòmica consignada, està dirigida activitats i projectes esportius federats previstos durant la temporada 2020-2021 afectats per la paralització o restricció en raó a les mesures adoptades per les autoritats sanitàries davant del coronavirus.

NO SUBVENCIONABLE

   El consistori ha detallat que en línia amb la convocatòria anterior i en atenció a l'excepcionalitat de la present, no serà subvencionable, per excedir la finalitat específica de l'objectiu de suport al teixit associatiu de les entitats esportives, els projectes esportius no federats o que no pertanyen a algun àmbit competitiu de la ciutat de València, els corresponents al programa d'Escoles Esportives Municipals, els programes esportius pertanyents a universitats públiques o privades, els programes esportius desenvolupats per federacions esportives (a excepció de la realització d'esdeveniments) i les societats anònimes esportives.

   Respecte al programa destinat a esdeveniments esportius celebrats durant 2021, l'Ajuntament ha detallat que s'han contemplat tres subcategories subvencionables: esdeveniment especial, esdeveniment popular i esdeveniment rellevant. Les federacions esportives poden presentar fins a a dos esdeveniments diferents. Les entitats només podran fer-ho per a un esdeveniment.

colaboracio