L'ambaixada espanyola a Delhi ofereix assistència a la família de l'alpinista alacantí mort en l'Himàlaia

Francisco Candela Pastor
CENTRO EXCURSIONISTA CREVILLENT FACEBOOK
Publicado 23/10/2018 18:45:37CET

VALÈNCIA/MADRID, 23 Oct. (EUROPA PRESS) -

L'ambaixada espanyola a Delhi està en contacte amb la família de l'alpinista de Crevillent (Alacant) mort en l'Himàlaia i li ha oferit assistència consular. El cos del muntanyenc roman al Nepal, on va morir, segons han confirmat a Europa Press fonts del Ministeri d'Exteriors.

L'alpinista Francisco Candela Pastor, conegut com "Cipol", tenia 69 anys i es trobava al Nepal en un viatge per a practicar alpinisme en la serralada de l'Himàlaia.

Segons fonts del consistori, pel que sembla, Candela --un "referent de l'esport de muntanya en el municipi", subratllen-- es va trobar indisposat en un moment del viatge, i va morir abans que l'helicòpter li poguera rescatar.

Des del Centre Excursionista de Crevillent, del que formava part l'alpinista, han lamentat la defunció del seu company i han destacat que havia realitzat el viatge amb l'objectiu de coronar una cimera de 6.000 metres.

"La vida de Cipol sempre va transcórrer entre muntanyes i, a pesar dels seus 69 anys, sempre tenia en ment algun projecte entre mans per a sorpresa nostra, en aquesta ocasió el seu pensament era aconseguir una cimera de 6.000 metres en la serralada de l'Himàlaia", expressen en un missatge en xarxes socials.

També l'alcalde del municipi, César Augusto Asencio, ha lamentat la defunció de l'esportista en el seu compte de Facebook i ha expressat les seues condolences a la família.

colaboracio