L'assassí de l'advocada de Saragossa estava en el carrer per decisió d'un jutge i en contra del criteri de la presó

La Policia investiga l'assassinat d'una advocada en el carrer Pradilla de Zarago
FABIÁN SIMÓN - EUROPA PRESS
Publicado 18/1/2019 16:42:22CET

MADRID, 18 Ene. (EUROPA PRESS) -

El jutge de Vigilància Penitenciària va deixar en llibertat en contra del criteri de la junta de tractament de la presó a l'home relacionat amb l'assassinat d'una advocada a Saragossa que, prèviament, l'havia defès per matar la seua dona, han informat a Europa Press fonts penitenciàries.

La Policia Nacional està investigant la mort violenta de l'advocada Rebeca Santamalia, el cadàver de la qual va ser trobat amb ferides d'arma blanca en una vivenda de Saragossa propietat del seu presumpte assassí, José Javier Salvador Calvo, amb el qual mantenia una relació sentimental.

El presumpte agressor, que es va suïcidar després de llançar-se des d'un viaducte a Terol, es trobava en llibertat provisional per l'assassinat de la seua esposa l'any 2003, cas en el qual va ser representat per Santamalia i pel qual va ser condemnat a 18 anys.

El jutge de vigilància li va concedir en tercer grau al desembre de 2011, malgrat la proposta contrària de la junta de tractament de la presó de Terol. Al gener de 2017 el jutjat va atorgar la llibertat condicional, en aquest segon cas també amb l'opinió en contra de la junta de tractament de la presó de Zuera.

La delegada del Govern a Aragó, Carmen Sánchez, ha explicat que aquest és un cas de violència de gènere, el primer amb resultat de mort a Aragó en el que va d'any, el tercer en el conjunt d'Espanya.

L'entorn de la víctima ha confirmat que hi havia una relació "sentimental" entre tots dos, ha apuntat Sánchez, qui ha recordat que l'advocada va defendre en els tribunals José Javier Salvador quan va assassinar amb una carabina la seua esposa, Susana Patricia Maurel, en La Puebla de Híjar (Terol), en el mes de maig de 2003, sent ella candidata del PP a l'Alcaldia d'aquesta localitat.

colaboracio