L'Audiència Nacional ajorna al 23 de gener el juí a Camps pel contracte de Fitur a la trama 'Gürtel'

Archivo - Arxiu - L'expresident del PP de la Comunitat Valenciana, Francisco Camps, compareix en roda de premsa, en l'Hotel Helen Berger de València, a 17 de novembre de 2021, a València, Comunitat Valenciana (Espanya).
Jorge Gil - Europa Press - Archivo
Publicado: jueves, 1 diciembre 2022 14:44

   El tribunal retarda l'inici de la vista oral per la falta de sales

   MADRID, 1 Dic. (EUROPA PRESS) -

   L'Audiència Nacional ha ajornat del 17 de gener al dia 23 d'eixe mateix mes el juí a l'expresident valencià Francisco Camps per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama 'Gürtel', del contracte per a l'expositor valencià de l'edició de Fitur 2009. La Fiscalia Anticorrupció demana que Camps siga condemnat a dos anys i mig de presó.

   Fonts jurídiques han explicat a Europa Press que el tribunal ha pres aquesta decisió davant la falta de sales de vistes. El calendari inicialment fixat per la Secció Segona de la Sala penal assenyalava que el juí es desenvoluparia entre el 17 de gener i el 23 de maig de 2023.

   L'aleshores titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5, José de la Mata, va obrir juí oral per aquest assumpte al setembre de 2019 asseient en la banqueta a Camps en considerar que hi ha "un arsenal d'indicis, molt consistents, cadascun d'ells suficientment acreditat, que permet afirmar que l'aleshores president de la Generalitat va participar en l'adreçament del contracte de Fitur 2009 a favor d'Orange Market".

   D'acord amb el relat judicial, el líder de la 'Gürtel', Francisco Correa; el seu 'número dos', Pablo Crespo; el responsable d'Orange Market, Álvaro Pérez Alonso, àlies 'El Bigotes'; i el gerent d'aquesta empresa, Cándido Herrero, "es van concertar amb Camps perquè aquest,com a màxima autoritat autonòmica, disposara el necessari perquè el contracte del muntatge del 'stand de Grans Projectes' de Fitur fóra directament adjudicat a Orange Market".

   La Fiscalia Anticorrupció acusa Camps de prevaricació i frau interessant una condemna de dos anys i mitjà de presó, mentre que l'acusació popular que exerceix el PSOE eleva la seua petició a 9 anys en afegir a aquests delictes el de tràfic d'influències, a més de 15 anys d'inhabilitació absoluta i 16 anys d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic.