L'Audiència Nacional assumeix la investigació de l'explosió a l'Ambaixada d'Ucraïna

Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 15:44

   El jutge José Luis Calama haurà de decidir si obri una causa per a indagar en el succés, que ha ferit un treballador de la legació

   MADRID, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   L'Audiència Nacional ha assumit la investigació relativa a l'explosió que ha tingut lloc aquest dimecres a l'Ambaixada d'Ucraïna a Madrid i que ha ferit un treballador de la delegació mentre manipulava una carta, segons expliquen fonts jurídiques a Europa Press.

   Les mateixes fonts assenyalen que l'assumpte ha recaigut en el Jutjat Central d'Instrucció número 4, que es troba de guàrdia aquesta setmana. Per tant, serà el seu titular, el magistrat José Luis Calama, l'encarregat de decidir si incoa diligències prèvies i assumeix la investigació d'aquests fets.

   El jutge ha de dirimir ara si l'Audiència Nacional és la competent per a indagar en aquest succés. Les fonts consultades avancen que, en tractar-se d'un incident amb un explosiu, el propi tribunal seria l'indicat per a assumir la investigació.

   L'avís a la Policia Nacional per l'explosió s'ha registrat a les 13.15 hores, activant-se un dispositiu en l'Ambaixada situada en la Ronda de la Alubilla, número 52, compost per especialistes dels Tedax i guies canins.

   La fonts policials confirmen que el treballador presenta ferides de caràcter lleu i s'ha traslladat pels seus propis mitjans a l'Hospital Nuestra Señora de América, al carrer Arturo Soria de Madrid.

   La carta, segons assenyalen altres fonts, no havia sigut detectada pel servici privat de vigilància de l'Ambaixada d'Ucraïna a Madrid.

colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià